fbpx

UG “Ruka za šapu” Lukavac: Više od 50 životinja dobilo novog vlasnika

2 min. za čitanje
Aktivisti udruženja Ruka za šapu Lukavac
Aktivisti udruženja Ruka za šapu Lukavac
Aktivisti udruženja Ruka za šapu Lukavac

Udruženje je za vrlo kratko vrijeme dobilo 100 članova, od kojih je aktivno 23 člana.

– Imamo srednjoškolce koji volontiraju i pomažu nam kada god nam je potrebna pomoć. Što se tiče planova, radimo zajedno sa Opštinom da nam odobre kastracije i sterilizacije pasa koji će biti spremni za nove domove. Od njih tražimo da nam odobre 10 pasa mjesečno koje bi mi pokušali udomiti u najkraćem roku.
Takodjer, odobren je prjektat Veterinarskoj stanici Lukavac, koji treba da se u skorije vrijeme sprovede, a to je besplatna registracija, vakcinacija i čipovanje vlasničkih pasa na Općini Lukavac. Što se tiče donacija, naše Udruzenje nije imalo nikakvih donacija od velikih firmi ili sl. Surađujemo sa Slovenačkim udruženjem ”Animal Angels” i od njih smo par puta dobili donaciju hrane i lijekova koji su nam bili potrebni. Izjavila je Dijana Sakić, aktivistica udruženja te dodala:

– Radi se uglavnom o lijekovima protiv unutarnjih i vanjskih parazita.  Animal Angles je udruženje koje nesebično pomaže udruženjima širom BiH, ne samo nama, i ovim putem želimo da im se zahvalimo.

Nakon priče na Lukavačkom info portalu | SodaLIVE.ba o psu sa lukavačkih ulica kojeg su mučili i palili, pokrenuta je akcija liječenja koja je rezultirala sretnim završetkom i udomljenjem psa, koji je dobio ime Sretni, na Tenerife (Španija).

Do sada je udoljeno oko 50 pasa od kojih su četiri psa udomljena u Sloveniji, jedan u Švicarskoj i Hrvatskoj. Ostali psi su udomljeni u okolini Lukavaca pod ugovorom.

Iz UG “Ruka za šapu” ovim putem žele da se zahvale rukovodstvu Veterinarske stanice Lukavac i Dr. Emiru Baćića, Dr. Mirzi Šišiću, Dr. Elvedinu Tokiću i tehničaru Draganu Todoroviću.

UDOMLJENE ŽIVOTINJE

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments