fbpx

U toku realizacija Projekta zatvaranja lokalne deponije Huskići

1 min. za čitanje

Općina Lukavac je u prvoj fazi a u saradnji sa JP Rad Lukavac izradila Plan upravljanja komunalnim otpadom te je isti dostavljen resornom federalnom ministarstvu. Polovimo prošle godine Ministarstvo okliša i turizma FBiH  je dalo saglasnost na pomenuti Plan a općina Lukavac je paralelno aplicirala za finansijska sredstva kod ministarstva za realizaciju prve faze Projekta upravljanja komunalnim otpadom.

Pristupilo se izradi projektnog zadatka koje je bilo neophodno provesti za direktnu relizaciju Projekta sanacije zatvaranja.

Izradili smo projektni zadatak za izradu investiciono tehničke domunetacije za pribavljanje urbanističke i okolinske dozvole, i tu imamo problem. Već dva puta smo poništavali postupak javne nabavke iz razloga što nemamo dovoljan broj validnih ponuda. U fazi smo pripreme i raspisivanja trećeg poziva,  kazao je Edin Hamzić”, šef Službe za komunalno-stambene poslove općine Lukavac .

Nakon što je već dva puta poništavan postupak javne nabavke iz općine Lukavac u narednom periodu očekuju da će najpovoljnijeg ponuđača dobiti u trećem postupku.

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Napokon! Ili je ovo samo strah od protesta pa kao nesto rade?

Federacija na nogama,a ovaj Hamzi samo iznosi neke projekte..Kako god,vi ide te..