U Lukavac stigao šleper humanitarne pomoći iz Albanije

1 min. za čitanje

Tri šlepera najpotrebnijih artikala raspoređeni su u Lukavac, Banja Luku i Doboj koji je u ovim poplavama pretrpio ogromne štete.

Ja ću, kao počasni konzul BiH za Albaniju i predsjednik Udruženja Bošnjaka koji žive u Albaniji, pratiti svaki šleper. Drago mi je što će Crveni križ dostaviti pomoć u ruke naroda koji je poharan od poplava, kaže Klarić.

On je naveo da ni na jednoj granici nije bilo problema sa prelaskom i da su veoma brzo bile završene granične procedure.

Iz Albanije i Crne Gore smo završili brzo potrebne papire, a tako je bilo i na granici BiH, na prelazu Trebinje – Klobuk, naglasio je Klarić.

Ministar finansija i trezora BiH Nikola Špirić rekao je da je Klarić njegov prijatelj sa kojim se čuo nekoliko puta i koji ga je obavijestio da donosi humanitarnu pomoć, naglasivši da se bošnjačka zajednica u Albaniji veoma brzo organizovala na prikupljanju pomoći

Želim ovom prilikom da zahvalim Klariću i našim ljudima u Albaniji i to je znak, gdje god da smo, da vodimo brigu jedni o drugima, rekao je Špirić.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Aaa… Sad kad je prpa, Špiriću su dobri bošnjaci… dok donose humanitarnu pomoć. Da vidimo što li će pjevati o bošnjacima, kad se ovo sve završi, hoće li mu i tada biti dobri ili će po starom, uz gusle pripovijedati kako su zlo i naopako…