U februaru prikupljeno ukupno 1.954 kilograma PET ambalaže, papira i kartona

3 1.001

Učenici osnovnih škola sa područja naše općine po povratku u školske klupe sa velikim uspjehom su nastavili akciju prikupljanja otpada s ciljem pravilnog zbrinjavanja i recikliranja istog.

DSC09746
Tako je u mjesecu februaru prikupljeno ukupno 1.954 kilograma PET ambalaže, papira i kartona, što je gotovo 50% više u odnosu na mjesec decembar prošle godine. Ovaj podatak pokazuje ne samo da je akcija izuzetno dobro prihvaćena od strane škola i učenika, već i da učenici iz dana u dan pokazuju sve veću odgovornost prema životnoj sredini na način da usvajaju znanja i stvaraju navike pravilnog odlaganja otpada. Sa ovakvim rezultatima i odnosom prema okolišu učenici sasvim sigurno mogu biti uzor mnogim odraslim sugrađanima.

Udruženje za zaštitu flore i faune Lukavac posebne čestitke upućuje učenicima Osnovne škole Prokosovići, koji su u prosjeku po učeniku prikupili 1,40 kg otpada i na taj način svojoj školi obezbijedili titulu najuspješnije škole za mjesec februar. Kako bi nagradila trud đaka, te dala podršku ovoj akciji, Fabrika cementa Lukavac obezbijedila je mjesečne novčane nagrade najuspješnijim školama, počev od februara pa sve do kraja tekuće školske godine. Takođe, potrebno je istaći i rezultat Osnovne škole Lukavac Mjesto, čiji su učenici sami prikupili gotovo trećinu od ukupne količine otpada.

Ovim putem svim učenicima i školskim radnicima čestitamo na zavidnim rezultatima koje postižu u cilju zaštite okoliša, te im želimo puno uspjeha i u nastavku akcije.

Projekat „Recikliraj – profitiraj“ realizuje Udruženje za zaštitu flore i faune Lukavac, uz finansijsku podršku Američke ambasade u Bosni i Hercegovini.

(SodaLIVE.ba)

0 0 votes
Ocijeni članak
PREPORUČUJEMO
guest
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
kawasaki

svaka cast za akciju jos kad bi se ukljucilo komunalno bilo bi super grad i okolina bi bili mnogo cisci a i zaradili bi prodajom tog otpada nadam se da ce akcija trajati tokom cijele godine i da ce sami stanovnici nase opstine poceti razdvajati plastiku i papir od drugog otpada

boss

1,40 kg svaka cast 🙂

FF

Prikupljena ambalaza kosta najmanje 1000-1500 KM, ne vjerujem da ce i cementara vise dati za nagrade. Bio bi red da se zaradjeni novac vrati djeci.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x