Svjedočenje na suđenju Hodžiću: ”Spašavaj Jasminu, ubi je Mensur!”

3 min. za čitanje

hodzicPred Kantonalnim sudom u Tuzli na suđenju Mensuru Hodžiću iz Lukavca svjedočila je Luca Šandur iz Prozora koja je živjela u istoj kući sa optuženim i preminulom Jasminom Baničević, koja je potvrdila da je Hodžić tukao i zlostavljao Baničevićevu.

Podsjetimo nastavak suđenja Mensuru Hodžiću iz Lukavca, koji je optužen za ubistvo svoje nevjenčane supruge Jasmine Baničević, odgođen je prošli put zbog samopovređivanja optuženog pred početak ročišta. Naime, kako smo tada nezvanično saznali, optuženi je u pritvorskoj ćeliji tuzlanskog Kazneno-popravnog zavoda žiletom isjekao obje ruke?!

Ukazana mu je liječnička pomoć, ali je Sudsko vijeće zaključilo da nije bio u stanju pratiti tok suđenja. Danas je bio dobro. Nastavljen je glavni pretres u ovom slučaju, a svjedočila je Luca Šandur iz Prozora – Rame, koja je živjela u istoj kući sa Hodžićem i preminulom Baničević, dok je poslovno bio angažovan na području ove općine. Kako je navela u svom svjedočenju, njeno poznanstvo sa Hodžićem datira iz 2007. godine. Njen brat, Hodžić i preminula Baničevićeva živjeli su nekoliko mjeseci u istoj kući i radili kod istog poslodavca.

Hodžić je radio kod izvjesnog Ante u Prozoru na farmi svinja i na gradilištu. Više puta je Šandurova slušala vrisku i galamu sa sprata gdje su živjeli Mensur i Jasmina. Kada bi uzašla da vidi šta se dešava Jasminu bi zaticala raščupanu i uplakanu a Mensura povučenog u ćošku sobe sa zapaljenom cigaretom. Jednu noć, njen brat Vinko je uzviknuo : ” Spašavaj Jasminu, ubi je Mensur” ! Kada je uzašla, Jasmina je bila raščupana i ležala je na krevetu. Nije ga, rekla joj je prijavljivala policiji, jer kako je govorila, nije smjela. Na pitanje tužitelja zna li da je Jasmina sada mrtva, Šandureva je odgovorila potvrdno i da je to saznala od nekih radnika. Nije je samo tukao u kući, nego i na gradilištu – kazala je u svom iskazu Ministarstvu unutrašnjih poslova tada, a danas sve potvrdila pred sudskim vijećem.

Za preminulu Jasminu Baničević, imala je samo riječi hvale. Kako je navela, bila je veoma, fina, iskrena i poštena žena. Optuženi se danas nije izjašnjavao, a nastavak suđenja je zakazan za 4. novembar, kada bi trebala svjedočiti njegova majka Sadika Hodžić.

Inače, Hodžić je optužen da je nevjenčanu suprugu Jasminu Baničević, s kojom je bio u dvogodišnjoj vezi, tukao i nanio joj povrede od kojih je nastupila smrt. To je utvrđeno tek nakon što je doktor Zdenko Cihlarž obavio obdukciju, a do tada je Hodžić tvrdio da je njegova supruga umrla od jake prehlade.

(SodaLIVE.ba/RTV Slon)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments
adbanner