fbpx

Sve spremno za Salcano MTB CUP Tuzla-Lukavac

3 min. za čitanje
Izgled plakata
Izgled plakata

Povodom prve trke koja je u nizu, danas je u prostorijama radio Kameleona, održana press konferencija, na kojoj su prisustvovali predsjednik saveza Zlatko Berbić, predsjenik tehničke organizacije prof.dr Edin Delić, te selektor koji je ujedno ispred BK „Zmaj od Bosne“ Trle Hajrudin, Džemaludin Šarac ispred BK „Gračanica“, te Dario Matić tehnički sekretar trke.

Predsjenik biciklističkog saveza BiH Zlatko Berbić je zadovoljan sa do sada odrađenim poslom, te smatra da će ovo biti jedna uistinu evropski značajna sportska manifestacija, a sve u cilju promocije zdravog života i biciklizma uopšte, popularizacije ovog sporta. Takođe, prof.dr. Edin Delić je jako zadovoljan do sada učinjenim, te vjeruje da će sve do narednog petka, 30.marta 2012.godine proteći u najboljem redu, i da će sve uspjeti na vrijeme se i završiti. Cilj je ovu stazu zadržati za brdski biciklizam, te sa zadovoljstvom ističe da je BiH izabrana među top 10 destinacija u Evropi po rezultatima Nacional Geografika.

Organizatori poručuju da će ovo biti jedna prava sportska manifestacija, te da su svi dobro došli, kako da se uključe u rad, tako i da podrže ovu manifestaciju. Očekuje se preko 70 vozača, iz 8 zemalja, a nekima će ovo možda biti i presudno za odlazak na Olimpijske Igre u London ove godine. Trka će biti međunarodnog karaktera, gdje se očekuju takmičari iz Slovenije, Turske, Mađarske, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Albanije, Bosne i Hercegovine, s tim da će selekcija Bosne i Hercegovine nastupiti sa dvije ekipe.

Za najbolje plasirane takmičare organizator je obezbijedio vrlo vrijedne novčane nagrade.

SALCANO MTB CUP biciklistička trka u Tuzli, će biti organizovana na lokalitetu jezera Kiseljak i Modrac, odnosno na Kiseljaku i Bokavićima. Staza je dosta kvalitetna za ovu manifestaciju, i zadovoljava sve potrebne kriterije, kako nalaži i pravila od strane UCI-a.

Dan ranije, povodom ove organizacije, u Sarajevu će biti organizovan balkanski kongres biciklističkih saveza, gdje će doći i predsjednik evropske biciklističke federacije.

Trka je dakle 30.marta 2012.godine, sa startom u 12:00sati za amatere i hobi, 13:30sati za elite i U23 za žene, i glavna trka će biti u 15:00sati za elitu i U23 muškarce.

Organizatori ove manifestacije su: Biciklistički savez BiH i Union Cycliste Internationale UCI Tehnički organiuzatori: BK „Zelene staze“ Lukavac, BK „Zmaj od Bosne“ Tuzla , BK „Extreme“ Tuzla, BK „Gračanica“ Gračanica, BK „Doboj“ Doboj i BK „Živinice“ Živinice.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments