Sukob u SDA u Lukavcu: Psovke, pa isključenje iz stranke za Murselovića, Brkića, Imamovića i Čeperkovića

4 min. za čitanje

sdalukavac

Piše: Devleta Brkić

Pored Murselovića, isključeni su još Sulejman Brkić, bivši direktor Direkcije cesta TK-a, Mersudin Imamović, predsjednik MZ Turija i ogranka SDA u Turiji, te Midhat Čeperković, predsjednik MZ Poljice Gornje, piše današnje Oslobođenje.

Burna sjednica

Njihovom isključivanju iz ove stranke, kako nam je potvrđeno, prethodila je burna sjednica Izvršnog odbora SDA Lukavac, održana u srijedu navečer. Na toj sjednici je došlo do verbalnog sukoba između stranačkih kolega. Prema informacijama kojima raspolaže Oslobođenje, u sukobu su učestvovali Amir Sejdinović, Muhamed Murselović, Hajrudin Spahić i Mersudin Imamović, a do sukoba je došlo zbog peticije za smjenu predsjednika Tarika Arapčića.

Jedan on navodnih aktera, Hajrudin Spahić, kazao nam je da je došlo samo do verbalnog sukoba, ali negira bilo kakav fizički sukob.

– Došlo je do verbalnog sukoba, bilo je guranja, psovki. Predsjednik je odlučio da prekine sjednicu i to je sve što se dešavalo, niko nikoga nije udario. Na sjednici Izvršnog odbora razmatrana je i peticija za smjenu Tarika Arapčića. Kako nismo završili sastanak, nismo bili u mogućnosti donijeti bilo kakve zaključke ili odluke. Predsjednik je najavio da prekida sjednicu, jer se nisu stekli uslovi da se normalno radi, dodao je Spahić.

Predsjednik SDA Lukavac Tarik Arapčić rekao nam je da na dnevnom redu nije bila peticija za njegovu smjenu, već peticija predsjednika mjesnih ogranaka za isključenje iz stranke četvorice ljudi.

– To su Muhamed Murselović, Sulejman Brkić, Mersudin Imamović i Midhat Čeperković. Pošto su ti mjesni ogranci tražili da se sazove sastanak, jer žele da se pomenuti isključe iz stranke zbog nestatutarnog rada i djelovanja sa drugim političkim partijama, mi smo sazvali sastanak. Ali, nakon što smo vidjeli u kojem pravcu to ide, prekinuli smo sjednicu. U četvrtak smo nastavili sjednicu Izvršnog odbora i tu četvoricu isključili iz stranke, naglasio je Arapčić, dodajući da je na sjednici bilo prisutno 14 članova, te da su jednoglasno donijeli ovakvu odluku.

Na naše pitanje da li je povod verbalnog sukoba bila peticija za njegovu smjenu, koja je pokrenuta u Poljicu nakon smjene Sulejmana Brkića na mjestu predsjednika povjerenstva u tom mjestu, Arapčić nam je kazao da je upoznat sa peticijom, ali da to nije povod.

Muhamed Murselović / Foto: SodaLIVE.ba
Muhamed Murselović / Foto: SodaLIVE.ba

Muhamedovi radnici

– Oni jesu pisali peticiju za moju smjenu, to su radili Muhamedovi radnici. Meni je čovjek rekao: Ja ne znam da si ti predsjednik SDA, niti te znam, a treba da potpišem peticiju. Ja sam im poručio da potpisuju ako tako misle. Pošto su to radili, mjesni ogranci su odlučili da ne može tako. Kažem još jednom da jeste bilo frke kada se počelo diskutovati o tome, ali fizičkog obračuna apsolutno nije bilo, istakao je Arapčić.

Kako su nam pokušali objasniti, riječ je zapravo o sukobu između pristalica” Bakira Izetbegovića i pristalica predsjednika SDA Sulejmana Tihića. Naime, Arapčić slovi kao blizak Izetbegovićevoj, dok su smijenjeni kadrovi navodno bliski struji Sulejmana Tihića.

PROČITATI: Saopštenje za javnost: Četrnaest članova je jednoglasno donijelo Odluku da se iz stranke izbace četiri člana

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
55 komentara