fbpx

Štićenici Sela mira vratili se sa ljetovanja u Italiji

1 min. za čitanje
Selo mira Turija
Selo mira Turija

Sa predstavnicima ove organizacije vratila se grupa od 40-toro djece koji su 43 dana boravili u italijanskim regijama Sicilija i Molizo. Kako saznajemo od direktora Sela mira Osmana Pozderovića u Italiju odlaze djeca uzrasta od šest do 14 godina. Obzirom na dugogodišnju saradnju štićenici uglavnom budu kod istih porodica, tako da se razvije posebno blizak odnos između domaćina i djece.

Zahvaljujući odlascima u Italiju većina štićenika Sela mira solidno govore italijanski jezik. Prema Pozderovićevim riječima, koliko se zbliže djeca i domaćini najbolje pokazuje to što je dvoje djece nakon završetka školovanja novi dom, porodicu i zaposlenje dobilo kod svojih domaćina u Italiji. Rezultat je to i izuzetno profesionalnog rada aktivista organizacije “Luciano Lama” posredstvom koje je do sada na ljetovanje i zimovanje u Italiju putovalo 12 890 djece.

Od početka ljetnog raspusta do kraja avgusta, grupe štićenici Sela mira Turija provode po sedam dana u kampu u Kladnju, dok je osam štićenika dio raspusta provelo kod svojih kumova u Njemačkoj.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments