Štićenici CROPS-a pomažu Merhametu

11. Septembra 2009.
2 min. za čitanje

merhametŠtićenici Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća dali su svoj doprinos i uključili se u akciju pomoći Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli.

Direktor „Merhameta“ Tuzla, Adil efendija Pezerović isticao je proteklih mjeseci tešku situaciju u kojoj se nalazi kuhinja i pozivao u pomoć privredne subjekte, ali i ljude dobre volje sa područja Tuzlanskog kantona. Da humanosti ima, uvjerili smo se danas, i to od onih koji zasigurno znaju cijeniti pomoć ljudi dobre volje, s obzirom na sve ono kroz šta prolaze tokom rehabilitacije u CROPS-u. Trideset sedam štićenika Centra za rehabilitaciju ovisnika o psihoaktivnim supstancama Smoluća u okviru radno-okupacione terapije i ove godine zasadili su dio površine u okviru centra raznim poljoprivrednim kulturama. Budući da je urod ove godine bio dobar, a humanosti nikad nije dosta, donirali su Narodnoj kuhinji „Imaret“ u Tuzli neophodne prehrambene proizvode, rekao je ovom prilikom direktor CROPS-a, Smail ef. Čokić.

Imajući u vidu tešku situaciju u kojoj se trenutno nalazi Merhamet, svaka pomoć je dobro došla, posebno u toku Ramazana, kada se dnevno pripremi i do 900 iftara za mnogobrojne korisnike usluga Narodne kuhinje „Imaret“. Biti human i činiti dobra djela nije teško, naročito kada obradujemo one kojima je pomoć neophodna i koji od nje zavise. Kako kaže direktor tuzlanskog Merhameta, u toku Ramazana pored svakodnevnog pripremanja iftara, uposlenici uručuju pakete ugroženim porodicama, koje su se obratile Narodnoj kuhinji za pomoć. „Na žalost, takvih je sve više“, naglašava Adil efendija Pezerović, pa je ovo i ujedno poziv svima koji mogu da pomognu RO Merhameta Tuzla.

(SodaLIVE.ba/RTV TK)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments