Štab CZ općine Lukavac: Situacija zadovoljavajuća

1 min. za čitanje
Amir Sejdinović
Amir Sejdinović

Svi putni pravci su prohodni, uredno je vodosnabdjevanje, napajenje elktričnom i toplotnom energijom a i odvoz smeća se odvija po programu. Iako smo ovaj put uspjeli odgovoriti svim zadacima zbog mogućih većih padavina na današnjoj sjednici općinskog štaba donijeli smo i nekoliko zaključaka. Isti podrazumijevaju da JKP Rad Lukavac radi 24 sata sa svim raspoloživim kapacitetima, PU Lukavac je naloženo da u saradnji sa inspekcijskom Službom izvrši uklanjanje vozila sa glavnih puteva i trotoara, da Crveni križ naše općine posebno mladi pomognu starijim osobama, te da predsjednici MZ preuzmu gorivo i posipni materijal koji je obezbijeđen za sve Mjesne zajednice, kazao je Amir Sejdinović, pomoćnik načelnika za poslove Civilne zaštite općine Lukavac.

Iz Štaba apeluju na fizička i pravna lica na zajedničku solidarnost, da obiđu bolesne i iznemogle, te da čiste snijeg ispred svojih kuća, stanova ili poslovnih objekata.

Između ostalog, JKP Rad Lukavac naloženo je da budu na raspolaganju Službi hitne medicinske pomoći, odnosno vozačima kojima je teško doći do naselja kako bi preuzeli pacijente za hemodijalizu.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Poštovani!
Zamolila bih pomoćnika načelnika za poslove Civilne zaštite Općine Lukavac da dodje u MZ Bokaviće ,da sam vidi kako je put prohodan,pošto kaže da su svi putni pravci prohodni.
Danima sniejg pada a grtalica jos nije prošla prema brani jezera Modrac.Odvoz smeća se odvija prema planu-takođe gdin Sejdinoviću-mislite da je tako.U ponedjeljak u MZ Bokavići,put prema brani smeće nije odvučeno,što zanči da narednih 15 dana smišljamo gdje ćemo snjim(jer odvoz smeća se u pomenutoj MZ vrši 2 puta mjesečno,tačnije svakog drugog ponedjeljka što je čisti bezobrazluk)
Molim Vas da malo izadjete na teren pa da onda pričate o prohodnosti putnih pravaca.

adbanner