fbpx

SRD “Smuđ” održalo godišnju Skupštinu

2 min. za čitanje
Lukavac
Lukavac

Nakon izbora radnih tijela skupštine podnešen je godišnji izvještaj o radu Upravnog odbora društva za proteklu 2011. godinu koji je prema riječima Amira Murgića sekretara i člana UO društva postigao je zapažene rezultate prije svega na realizaciji izrade ribolovne osnove.

Tokom 2011.godine došlo je do znatnog povećanja članova društva u odnosu na 2010. Ovo društvo trenutno broji 383 registrovana člana a za očekivati je povećanje istog i tokom ove godine. Jedan od priotiteta u ovoj godini je i nastavak započetih aktivnosti na zaštiti ribljeg fonda, zaštiti flore i faune te sprečavanju krivolova.

SRD Smuđ u protekloj godini organizovao je i opštinsko takmičenje u ribolovu, juniorska ekipa uzela je učešće na kantonalnom nivou gdje je zabilježila zapažene rezultate a sličnih aktivnosti bit će i u narednom periodu.

Jedan od najvećih zaljubljenika ovog sporta je Edhem Alčehajić najstariji ribar na našoj općini, osvojio je veliki broj nagrada i priznanja na opštinskom, kantonalnom i državnom nivou.

Uz podršku i zajednički rad postizat će se i bolji rezultati u takmičarskom dijelu ali i još boljem unapređenju zaštite ribljeg fonda rečeno je na održanoj skupštini SRD Smuđ Lukavac, a vjeruje se da će ovakvim radom i finansijskim rezultatima društvo biti jedno od najuspješnijih u BiH.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments