fbpx

ŽOK SMEČ Lukavac prvak Federacije BiH!

2 min. za čitanje

U društvu najboljih su se našle ekipe:

  • ŽOK “Igman” Ilidža
  • OK “Maglaj” Maglaj
  • ŽOK “Bihać Preminger” Bihać
  • OK “Kula Gradačac” Gradačac
  • ŽOK “Smeč” Lukavac.

Samo dvije najbolje ekipe će predstavljati Federaciju na Državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine. Šezdesetak gledalaca i simpatizera ovog sporta je bilo zadovoljno viđenim jer su uživali u spektaklu koji su im priredile odbojkašice domaćina. Naime, od samog početka igračice Smeča su dominirale u svim segmentima igre i s lakoćom dobile “Igman”, a potom i “Bihać Preminger” čime su izborile finale turnira.

Za osvajanje naslova prvaka Federacije snage su odmjerile sa uvijek neugodnom ekipom Kule iz Gradačca koje su do finala savladali ekipe Maglaja, Bihaća i Ilidže. Dileme oko prvaka, ipak, nije bilo. Prvi set su odbojkašice ŽOK “Smeč” dobile sa 25:4 u fantastičnoj partiji domaćih djevojaka, drugi set je pripao Kuli 25:14, a potom ponovno igra za pamćenje i nevjerovatnih 15:3 za totalan krah gostujućih igračica i delirij domaće publike koja je svojim navijanjem nosila Smečerice do furioznog kraja.

Tako su djevojke ŽOK “Smeč” Lukavac nakon sjajnih rezultata prošle godine (plasman na Državno prvenstvo, pobjednice Igara mladih BiH, srebrne sa Međunarodne smotre u Splitu, 6.mjesto na Božićnom turniru u Zagrebu od 18 ekipa…) upriličile nove radosti.

Sjajan dan za lukavačku žensku odbojku i opća ocjena svih prisutnih: za ove djevojke će se još čuti.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Samo kad bi pored fudbalera bilo vise finansijske podrske odbojkasicama
Za uspjeh treba zahvaliti roditeljima ovih djevojcica, koji jedini daju podrsku.