ŽOK Lukavac pred gašenjem!

3 min. za čitanje
Premijer liga ili odustajanje zbog 2000 KM!?

ŽOK Lukavac je ovu sezonu započeo sa 0KM na računu, a zbog nerada predhodne uprave kluba nisu obezbijeđena ni sredstva od Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta. Predsjednik kluba i par igračica zajedno su obišli oko 38 Lukavačkih poduzetnika tražeći pomoć za klub, ali jedino je Fabrika cementa izašla u susret i klubu donirala kvalitetne dresove. Pomoć je pružila i firma Reweus koja je obezbijedila odlazak u Ključ.

Sva ostala sredstva obezbijedila je sadašnja uprava i par roditelja koji su finansirali odigravanje utakmica. Uprava ŽOK Lukavac uputila je i apel za pomoć svim pravnim subjektima, Općinskim vlastima i građanima. Apel prenosimo u cijelosti:

“U Lukavcu već 34 godine postoji Ženski Odbojkaški Klub ,,LUKAVAC” koji okuplja omladinu svih uzrasta, a koji je ujedno i najtrofejniji ekipni klub u Lukavcu. Klub je tri puta osvajao državno prvenstvo, pet puta bili smo osvajači državnog kupa, a zabilježena su i učešća na međudržavnim takmičenjima.

Cilj ovoga kluba je da okupljamo omladinu kako ista ne bi bila ulici i odala se raznim porocima, a naročito drogi , te da postizanjem dobrih rezultata promovišemo sve privredne i neprivredne subjekte koji finansijski pomažu klubu.

Ovim putem vam se obraćamo za novčanu pomoć obzirom da se klub nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji. Klub nije dobio nikakva finansijska sredstva od Ministarstva za za sport i kulturu za 2010/2011, niti je dobio obavijest o razlogu uskraćivanja sredstava koja su neophodna da bi se aktivno učestvovalo u takmičenju.

Zbog duga Federalnom odbojkaškom savezu u iznosu od 700 KM za članarinu za 2010. godinu, te duga nastalog odigravanjem dosadašnjih 9 kola u iznosu 1300 KM, bit će nam onemogućeno daljnje takmičenje, sve do izmirenje dugova.

Imajući u vidu navedeno, molimo Vas da nam pomognete novčano u iznosu spram svojih mogućnosti, kako bi mogli izmiriti navedene dugove i nastaviti takmičenje.

Uplatu možete izvršiti na žiro račun broj 132 1200 310042844
NLB Tuzlanska banka d.d. Tuzla
Sa naznakom: “ŽOK Lukavac”

Više informacija možete dobiti putem telefona: 061 104 041.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
24 komentara