fbpx

Zlatna medalja za rukometaše ORK “Omladinac” Lukavac

3 min. za čitanje
Zlato za BH predstavnike u Njemačkoj – ORK Omladinac Lukavac

Na turniru, koji se inače igra u tri starosne kategorije za muškarce i tri kategorije za žene, ukupno je učestvovalo 55 ekipa, a turnir se igrao u šest grupa u tri grada.

U „A“ kategoriji rukometaši ORK „Omladinac“ Lukavac prvog dana takmičenja odigrali su 4 utakmice ostvarivši 4 pobjede sa gol razlikom +28. Drugi dan takmičenja odigrana je još jedna utakmica grupne faze u kojoj su naši mladi rukometaši podijelili bodove sa ekipom Berliner Sport-Verein 1892 (neriješeno 13:13), što je našoj ekipi, kao prvoj u grupi omogućilo ulazak u polufinale i susret sa ekipom TuS Heiligenstein. Pobjedom u polufinalu 15:10, ekipa je otišla na odmor iščekujući finalni susret.

Zlato za BH predstavnike u Njemačkoj – ORK Omladinac Lukavac

U „B“ kategoriji rukometaši ORK „Omladinac“ Lukavac prvog dana takmičenja odigrali su 6 utakmica ostvarivši tri pobjede i tri poraza sa gol razlikom +17. Obzirom da je takmičenje u mlađoj kategoriji takvog karaktera da nema mogućnosti ispravljanja, nismo uspjeli ostvariti plasman u završnicu i borbu za medalje mada nas je od tog cilja dijelila samo jedna pobjeda, ali smo na nesreću u dvije utakmice poraženi sa 14:15 odnosno 12:13. Drugi dan takmičenja odigrane su još dvije utakmice za plasman od devetog do sedamnaestog mjesta koje smo glatko dobili rezultatima 18:8 i 24:7, te naš plasman na devetu poziciju nimalo ne umanjuje ukupan dojam i rezultat na turniru koji je krunisan sa pet pobjeda i gol razlikom +44.

Zlato za BH predstavnike u Njemačkoj – ORK Omladinac Lukavac

Filalna utakmica „A“ kategorije odigrana je u gradu domaćinu Barlebenu (Mitelandhalle), 02.09.2012.godine u 16,30 sati. Protivnik našim momcima je bila ekipa UKS „Sokol“ Gdanjsk, inače i prošlogodišnji finalista turnira.

Na veliku radost i oduševljenje svih naših igrača i rukovodstva ekipe, osvojili smo zlatnu medalju uz konačan rezultat utakmice 14:11 (poluvrijeme 7:7).

Naš ukupan uspjeh dodatno je upotpunilo i proglašenje najboljeg igrača i strijelca turnira, gdje smo u obje kategorije ponosno podigli pehare. Najbolji igrač turnira je Mirsad Nukić, a najbolji strijelac Arnad Hamzić.

Zlato za BH predstavnike u Njemačkoj – ORK Omladinac Lukavac

Odlaskom na rukometni turnir u Njemačku i osvajanjem prvog i devetog mjesta u dvije kategorije takmičenja, ORK „Omladinac“ Lukavac na dostojan je način prezentovao naš grad i Općinu.

Naravno, kao i svih pet godina unazad, općina Lukavac sufinasirala je ovaj projekat i ponovo na konkretnom primjeru pokazala kakav je njen odnos kada su u pitanju mladi i omladinski sport u cjelini.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Bravo momci

sve cestitke,svaka cast…

Svaka pohvala i cestitke igracima ,treneru i upravi jer bez nje nema ni ovako dobri rezultata
Pozdrav Namik Brada