fbpx

Završna kola u 1.ligi TK i 2.ligi TK Zapad

3 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

U vikendu koji je pred nama odigrat će se još samo susreti 15.kola u 1.ligi TK, a odnoso 13.kolo  u 2.ligi TK Zapad, nakon čega nastupa prvenstvena pauza sve do proljeća. Prošlosedmičnim susretima već je završeno takmičenje u 1.ligi FBiH, kao i 2.liga FBiH grupa Sjever i 3.liga TK grupa Zapad.

U 1.ligi TK naše predstavnike, možemo slobodno reći očekuju teški zadaci. Mladost će na Merajama, dočekati ekipu Čelića, koja je trenutno šestoplasirana na prvenstvenoj tabeli. Mladost u ovom susretu ima priliku eventualnom pobjedom, prezimiti u sredini tabele te se znatno udaljiti od zone za ispadanje. DSK je gost u Biberovom Polju, kod ekipe koja je jedan od ovosezonskih kandidata za ispadanje. Domaćini trenutno zauzimaju 15.poziciju sa samo 13 osvojenih bodova, i ovim završnim susretom svakako žele povećati svoje šanse za opstankom. Ekipa DSK-a, u ovaj susret ulazi sa 4. pozicije, i pobjedom bi se tim iz Devetaka uključio u borbu za sami vrh tabele. Najteži posao, očekuje Željezničar iz Dobošnice, koji gostuje Orahovici 74. Orahovica je uz DSK, Seonu i Doboj Istok, jedan od kandidata za promociju, dok fudbaleri iz Dobošnice igraju promjenjivo i trenutno su osmoplasirani, sa tri boda iznad zone ispadanja.

2.liga TK Zapad, ovog vikenda donosi nam dva općinska derbija. U Huskićima će domaće Jedinstvo dočekati ekipu Poleta iz Hrvata. Zanimljiva je činjenica da obje ekipe imaju isti broj bodova, 18, a pobjednik ovog susreta svakako će se dodatno učvrstiti i gornjem dijelu tabele. Drugi derbi gledat ćemo u Bokavićima, gdje BSK dočekuje Mramor iz Babica. I u ovom susretu imamo bodovnu izjednačenost, pa tako Mramor i BSK imaju po 14 bodova, i u ovom susretu vide priliku za bijeg iz opasne zone. Fenjeraši na prvenstvenoj tabeli, Sloga iz Bokodža i ekipa Orahovice 77, imaju duele sa direktnim konkurentima u borbi za opstanak. Sloga dočekuje Bukovik iz Gornjeg Srebrenika, a Orahovica Škahovicu. U Gnojinici će Mladost dočekati lidera, ekipu Jedistva iz Lukavice koja još uvijek ne zna za poraz. Turija gostuje ekipi Mladosti iz Brijesnice.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments