fbpx

Završene pripreme “Radničkog” – Memišević nezadovoljan

2 min. za čitanje

Radnicki-Rudar [320x200]Današnjom prijateljskom utakmicom protiv ekipe “Rudara” iz Zagorja, nogometni klub “Radnički” okončao je pripreme pred početak takmičarske sezone 2009/2010 u drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH – grupa Sjever. Izabranici Midhata Memiševića utakmicu su riješili u svoju korist pobjedivši ekipu domaćeg “Rudara” rezultatom 2:4. Iako “na papiru” pobjeda zvuči uvjerljivo, na terenu je situacija bila sasvim drugačija. Domaćini su vodili u dva navrata (1:0 i 2:1), a “Radnički” je tek u posljednjih 20 minuta uspio preokrenuti rezultat u svoju korist. Krajnji rezultat priprema nije ohrabrujući – u 6 odigranih utakmica ekipa “Radničkog” poražena je u 4 susreta, jedan je okončan nerješenim rezultatom a zabilježena je tek jedna pobjeda. Šef stručnog štaba “plavo-bijelih”, Midhat Memišević, nije krio razočarenje prikazanom igrom i (ne)zalaganjem pojedinih igrača.

 “Ja sam došao u Radnički da pokušam napraviti pomak nabolje i pozitivan rezultat, ali sa ovakvom ekipom to će biti Midhat Memisevicveoma teško. Još jednom ću ponoviti ono što u zadnje vrijeme često govorim – dosta ovih igrača ne zaslužuju da nose dres jednog tima koji ima takvu tradiciju i ime kao Radnički. Zadnja linija nam je katastrofalna ali trenutno nemamo bolje rješenje. Od početka priprema i mog dolaska na kormilo Radničkog govorim kako nam treba 4-5 igrača. Ne treba nam neki ekstra kvalitet niti očekujem da se dovedu, karikiram, Ronaldo ili Messi. Ali treba nam bolje od ovoga što imamo jer samo tako ćemo moći napraviti dobar rezultat” – rekao je Memišević za SodaLIVE.

 Takmičarska sezona 2009/2010 u drugoj nogometnoj ligi Federacije BiH – grupa Sjever počinje 22. i 23. avgusta. “Radnički” u prvom kolu gostuje u Dubokom Potoku kod ekipe “Ingrama”.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

pa daj nacelnice, dovedi odbranu DSK-e, pomozi napacenoj upravi radnickog!
ajmo radnicki igrat glaavooom!

bice opet 7-1

Pa ovo je dno , igramo protiv Zagorija i to naguzove, pa onda Duboki Potok… Nas Radnicki dospio u “Liga bez briga ” a i tu je na dnu … mogu samo zamisliti kako izgleda igra na terenu , mehlem za oci ..Kompletna uprava kluba snosi odgovornost za ovakvo stanje, i svi oni bi trebali pustiti malde i pametnije da rade poso , znamo da tu i nema nekih para al mladi ljudi barem unose volju i zelju a to je dovoljno da nas dovedu barem jednu stepenicu vise od Zagorija i Dubokog Potoka … Niko ne ocekuje vrhunske rezultate preko noci al trenutno stanje u radnickom je sramota za citav grad …

ništa bolje ne treba ni očekivati kada se otjeruju igrači