fbpx

Zagreb: Sinovi Bosne pobjedom nad reprezentacijom Njemačke ostvarili najvredniji rezultat od osnivanja

2 min. za čitanje

ZOP2014-383-of-416 Turnir je otvorila predstavnica pokrovitelja Ureda za branitelje Grada Zagreba i izaslanica gradonačelnika g-đa, Suzana Havelka Noršić.

SKISO Sinovi Bosne iz Lukavca su nakon 11 odigranih utakmica bila najuspješnija ekipa. U finalu je Lukavačka ekipa pobijedila reprezentaciju Njemačke 2:1. Treće mjesto osvojili su reprezentativci Hrvatske pobjedom nad IOK Zagreb 2:0, peto mjesto pripalo je odbojkašima Knina, a šesto Marsoniji iz Slavonskog Broda. Pehar i medalje za 1. mjesto Sinovima Bosne uručio je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić koji je sa za zanimanjem pratio finalni susret. Pehare i medalje za drugo mjesto uručio je Tedi Lušić, zamjenik pročelnika Ureda za obrazovanje kulturu i šport, a za treće mjesto brigadir Miodrag Demo ispred Ureda za Branitelje. Na završnoj svečanosti još su prisustvovali Višnja Fortuna pročelnica Ureda za socijalnu skrb i osobe s invaliditetom i Ratko Kovačić predsjednik Hrvatskog paraolimpiskog odbora. Nakon natjecanja za sve sudionike turnira organizirana je svučena večera u restoranu Tehnika.

ZOP2014-387-of-416

Sinovi Bosne su pobjedom protiv reprezentacije Njemačke ostvarili historijski rezultat, koji je sasvim sigurno najvredniji od klupskog osnivanja. O kakvoj pobjedi se radi najbolje govori podatak da su reprezentativci Njemačke na posljednjih 8. Evropskih prvenstava osvajali medalje, da su trećeplasirana reprezentacija sa posljednjih Paraolimpijskih igara iz Londona te da su trenutno četvrtoplasirana reprezentacija na svjetskoj rang listi.

Ekipu SKISO Sinovi Bosne Lukavac su u Zagrebu činili: Fahrudin Muharemović – trener, Rasim Bjelić – asistent trenera, igrači – Zirajet Delić, Elvir Kapetanović, Ermin Jusufović, Dževad Jusufović, Jusuf Semić, Hašim Sinanović, Edis Kadić, Enis Tokić, Eniz Mujić, Sead Kasumović, Armin Jusufović, Adin Baluković – Fotograf, Muhidin Osmanović – gost.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments