Vi ste Radnički, Radnički je Lukavac!

5 min. za čitanje

Piše:Sadik Sinanović

15 odigranih susreta, 5 pobjeda-od čega 3 gostujuće, 2 remija i 8 poraza… Dovoljno je to za 14. poziciju na tabeli Prve lige Federacije, sa ukupno 17 osvojenih bodova. Ubjedljivo najmlađi tim lige u nekoliko je navrata, naprosto šokirao sportsku javnost. Pobjedama u Mostaru (Velež 1:2), Sarajevu (Bosna Sema 3:4) , i Gračanici (Bratstvo 1:3), lukavački dječaci su pokazali da uz malo organizacione pomoći i podrške mogu puno više od zone ispadanja.

Prvotimce FK Radnički upitali smo za komentare na završenu polusezonu, ostvarene rezultate i njihovo viđenje situacije u i oko kluba. Neki od njih poslali su snažne poruke, o kojima će se tek pričati. Prosudite sami :

Almis Kasumović: Svakako ostaje žal zbog 14.mjesta. Ali ginuli smo svi, igrali smo sami portiv svih i davali 300% sebe. Ako ova ekipa ostane zajedno, vjerujem da možemo obezbijediti opstanak. Kad nam je najviše trebao vjetar u leđa, moram to reći, nismo imali Uprave da stane iza nas,niti bilo koga osim naših navijača koji su nas pratili i na gostovanjima. Vjerujem da možemo puno više, jer niko nas nije nadigrao. Mi smo Radnički, zar treba koga da se bojimo?

Mehmed Ćosić: Nisam zadovoljan, boli me pogled na tabelu. Mogli smo puno više, ali smo prepušteni sami sebi, i zbog toga smo nekoliko puta ispustili priliku za bolju poziciju na tabeli. Na proljeće uz bolju organizaciju idemo do opstanka. Vjerujte mi, čast je igrati u ovakvoj ekipi.

Haris Mujkić: U ovih 15 utakmica prošli smo sve što se može desiti u fudbalu – od pobjeda i poraza do raznih sudijskih nepravdi i neočekivanih uspona i padova. Na pauzu smo otišli bez ikakvog ispraćaja od strane Uprave kluba, mada nisam siguran ni da li to više postoji u nasem klubu. Pojedinci  više uživaju u porazima Radničkog, nego u pobjedama što je žalosno. Njima bih poručio da koliko god se trudili da unište Radnički, to im nikada neće poći za rukom. Voljeli klub ili ne, Radnički je naš najveci klub bio i uvijek će biti.

Mirnes Salihović: Razočaran sam što nismo uspjeli mirno otići na pauzu. Ovaj zadnji poraz nas je uzdrmao. „Stručnjaci“ su nam predviđali 6 bodova, ali smo pokazali da možemo i vrijedimo puno više. Nije ovaj rezultat toliko loš, još puno toga se pita ova naša klapa.

Faruk Kuduzović: Bilo je izuzetno teško i burno, poraz od Bosne iz Visokog nas je okrenuo u drugom pravcu, ali imamo jedno jako zajedništvo i mi vjerujemo u sebe. Uz podršku našeg grada, naših navijača Siouxa, nas igrača i stručnog štaba, i ako svi budemo na pravom nivou, Radnički ne smije i neće ispasti.

Adnan Kasumović: Malo tko nam je vjerovao, ali smo borbom i zalaganjem donosili bodove. Uz pravi pristup i organizaciju, sigurno ćemo ubuduće opravdati veličinu i ime kluba. Hvala onim malobrojnim koji su vjerovali u nas, i naglašavam da mi uopšte ne sumnjamo u opstanak.

Hasmir Salihović: Mi igrači smo, vjerujem, svoj dio posla odradili. Ja lično nisam zadovoljan i mišljenja sam da smo uz malo sreće mogli puno bolje. Sve u svemu mislim da je ovo ipak bila jedna dobra polusezona, za nas mlade momke. Uz veću angažovanost kluba mislim da možemo i puno bolje.

Sakib Brezičanin: Tužno je sve ovo! Nitko nam nije vjerovao, ali smo se ipak izdigli iznad svih problema i podmetanja. Tužno je da nismo na kraju ove polusezone ipak završili u sredini tabele, ali u slijedeću polusezonu ulazimo iskusniji za 15 jakih utakmica. U klubu se mora nešto drastično promjeniti ukoliko se želi da Radnički ostane u ligi, počevši prvenstveno od terena pa i do ostalih pozicija klubu.

Svaki komentar na ovakve izjave je suvišan. Vi ste Radnički, Radnički je Lukavac!

Podijeli ovaj članak
12 komentara