fbpx

U gradskom derbiju ŽOK “SMEČ” nadigrao ŽOK “Lukavac”

2 min. za čitanje

Ekipa ŽOK “Lukavac” je bila domaćin ovog susreta, ali im nije pošlo za rukom da ostvare prvu domaću pobjedu u prvenstvu.

Obje ekipe su vrlo motivisane ušle u ovaj susret, ali je razlika u kvalitetu ekipa bila očigledna.

Na početku prvog seta igralo se izjednačeno, ali su se smečerice prije svega dobrim servisom uspjele “odlijepiti” i napraviti razliku od 15:10 i do kraja seta povećati razliku na konačnih 25:16 u korist ekipe ŽOK “Smeč”.

U drugom setu se na terenu vidjela samo jedna ekipa.

Ekipa ŽOK “Smeč”  je u svakom pogledu nadigrala domaće igračice za konačnih 25:7.

Treći set je počeo bolje za domaće igračice, koje su sredinom seta imale prednost od 13:11, ali su igračice ŽOK “Smeč” pokazale da su kvalitetnija ekipa i treći set dobile rezultatom 25:17.

Konačan rezultat:  ŽOK “LUKAVAC” – ŽOK “SMEČ”   0:3  ( 16:25, 7:25 i 17:25 )

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Amra Kambić-kapiten ekipe, Merima Tokić, Melika Dautović, Almina Turkić, Antonela Crvenković, Džana Karić, Dženeta Numanović, Melisa Osmić,Valentina Tunjić, Tea Begović i Ena Likić, trener ekipe Dražen Gojković.

Nakon ovog kola ekipa ŽOK “Smeč” sa četiri pobjede i jednim porazom zauzima drugo mjesto sa 12  bodova, dok je ekipa ŽOK “Lukavac” pretposlednja na tabeli sa samo jednom pobjedom.

Tokom naredna dva vikenda, će biti odigrana dva kola drugog dijela prvenstva, u kojem ekipa ŽOK “Smeč” u subotu 21.11.2015. godine gostuje u Maglaju, a sedmicu kasnije kod ekipe ŽOK “Žepče”.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments