fbpx

Troje lukavčana u reprezentaciji BiH

2 min. za čitanje

tampereOd 16. do 26. jula u finskom gradu Tampere će biti održana Olimpijada mladih gdje će se okupiti najbolji mladi sportisti iz cijelog svijeta. U organizaciji Olimpijskog komiteta BiH u Tampere sutra putuje i reprezentacija BiH. U sastavu reprezentaticije BiH njih troje je iz Lukavca, Selma Sejdinović (džudo), Melika Kasumović i Damir Halilagić (atletika).

Damir Halilagić je u disciplinama skok u dalj i troskok državni prvak, te su mu ti rezultati otvorili vrata za Olimpijadu mladih.

Selma Sejdinović je kadetska državna prvakinja, treća na Evropskom kupu za seniore, peta na Balkanskom prvenstvu u Grčkoj. Zadovoljna je svojim rezultatima i neskromno kaže da može i bolje.

Melika Kasumović je na dvoranskim državnim prvenstvima uzela zlatnu medalju u troskoku u mlađoj juniorskoj konkurenciji u kojoj je i državna rekorderka i u otvorenim i u dvoranskim prvenstvima. Ove godine je učestvovala na svjetskom prvenstvu za mlađe juniore koje je održano u Italiji i sa koga se Melika tek vratila. Zadovoljna je postignutim rezultatom u Italiji, a nada se dobrom rezultatu i u Finskoj.

Veliki hendikep za Damira i Meliku je što sa njima neće putovati njihov trener Muhamed Delić za koga oboje kažu da ima veliki udio u rezultatima koje su postigli.

(RTVL)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka Cast!
Al sto ne napisaste koje je mjesto Melika osvojila na svjetskom prvenstvu? kad ste vec krenuli sa takvim informacijama od pocetka vijesti?