fbpx

Šta kažu kapiten i šef stručnog štaba FK Radnički nakon ovjere titule jesenjeg prvaka

2 min. za čitanje
Fuad Grbešić

Mislim da je ova utakmica opravdala epitet derbija i da smo naravno, zasluženo pobijedili. Mramor se pokazao kao izuzetno jaka ekipa ali na svu sreću upisali smo tri boda i titulu jesenjeg prvaka. Napadali smo jer smo fizički spremni i nema potrebe da se branimo ni protiv jedne ekipe u ovoj ligi

SL!: Nastavak prvenstva?

“Ovo je tek pola bitke i ovim putem bih apelirao da Uprava ostavi sve igrače, kako bi što sprmeniji ušli u proljetni dio prvenstva. Također, mislim da je 5 bodova velika razlika i da smo mi igrači to zaslužili.” Izjavio je Adnan Šubić, kapiten FK Radnički Lukavac.”

SL!: Zadovoljan je bio i šef stručnog štaba FK Radnički Lukavac:

Mi smo danas bili oslabljeni ne igranjem više standardnih igrača iz zadnje linije. Međutim, ova magla i neizvjesnost da li će se odigrati utakmica ili ne, sama po sebi zadavala je mnogo problema. Utakmica je bila tvrda i borbena a Mramor je dokazao da nije bez razloga na vrhu tabele. Mi smo iz prekida postigli pogodak bez previše prilika, ali to je derbi i igra se oprezno na rezultat.”

SL!: Nastavak prvenstva?

Sada nam predstoji odmor i vjerujem da će ovi igrači dočekati proljeće. Igrači su spram svojih godina i iskustva pokazali da mogu igrati za Radnički. Mladi igrači su kondicijom i fizičkom spremom došli do ovih rezultata, a ne nekom ljepotom u igri. Na gostovanjima smo puno ljepše igrali jer smo igrali napadački a to nam otvara prostor jer i protivnik napada.

SL!: Da li ste zadovoljni sa 5 bodova prednosti?

Prednost je značajna a kada bi je održavali iz kola u kolo – to bi bilo odlično. Ipak, imamo dosta povrijeđenih igrača i mislim da će dvojica na operaciju. Mi imamo prednost jer prvu utakmicu igramo kod kuće a ovo je značajna prednost i samo je trebamo održavati.” Izjavio je Fuad Grbešić, šef stručnog štaba FK Radnički.

(SodaLIVE.ba)

 

 

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Fuade i Šuba ma Prva liga je ovo nema šanse da nas Rudari stignu bolji smo od njih barem tri puta…….:)

Sve je to lijepo rečeno,no Radnički i nije baš oduševio na derbiju.Rezultat je dobar u odnosu na i gru i protivnika.Ali igra Rdničkog nije baš uvjerljiva .Ima tu par mjesta u ekipi koja škripe i to bi u zimskoj pauzi trebalo popraviti.Zadnja utakmica u Mramoru mora se dočekati sa plus 4 boda.To je sva filozofija.

Poštovanje 25 novembra, dana državnosti je putokaz na putu za bolji život svih građana i obaveza prema svojoj i budućnosti potomaka. Antifašizam kao najvažnija tekovina bih će pomoći da se uključimo u Uniju evropskih država visokog životnog standarda. Čestitka za uspjeh u ispunjavanju tih obaveza je najbolja čestitka za Dan državnosti BiH.