SKISO “Sinovi Bosne” Lukavac nagrađeni za izuzetne sportske rezultate u 2013. godini

3 min. za čitanje

Za rezultate postignute u 2013. godini, dodjeljena su im slijedeća priznanja:

Prvo priznanje dodijeljeno je gen. sekretaru Sinova Bosne gosp. Vehbiji Tokiću.

Naime, Vehbija Tokić je na manifestaciji Izbor sportiste invalida FBiH 2013. u organizaciji Sportskog Saveza Invalida FBiH, dobitnik priznanja za izuzetan doprinos u razvoju i unaprjeđenju sporta u FBiH. (Popularni “Vehbo” osim fonkcije u SKISO Sinovi Bosne Lukavac, obavlja funkcije Predsjednik skupštine SSO RVI i IL TK, Generalni sekretar SSO BiH, Predsjednik disciplinske komisije SSO BiH a u 2013 .g. učestvovao je i u reorganizaciji Paraolimpijskog komiteta BiH.

Drugo i treće priznanje Sinovi Bosne su dobili na manifestaciji Izbor Sportsite TK 2013. Ekipa SKISO Sinovi Bosne Lukavac je drugoplasirana ekipa TK za 2013. sa rezultatima: (3. mjesto u Premijer ligi BiH sezona 2012/13, prva mjesta na turniruima: Zagreb Open 2013, Dani općine Lukavac 2013 te Memorijalu “Kapetan Hajro 2103” u Sapni). U 2013.g. Sinovi Bosne su doživjeli svega 4 poraza.

Ermin Jusufović, kapiten Sinova Bosne proglašen je sportistom TK u konkurenciji invalidski sport sa ostvarenim rezultatima: 1. mjesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj kao reprezentativac BiH, (3 mjesto u Premijer ligi BiH sezona 2012/13, prva mjesta na turniruima: Zagreb Open 2013, Dani općine Lukavac 2013 te Memorijalu “Kapetan Hajro 2103” u Sapni).

Četvrto i peto priznanje Sinovi Bosne su dobili na manifestaciji “Izbor sportiste općine Lukavac 2013”, gdje su potvrdili da su trenutno najbolji sportski kolektiv na Općini a priznanja su dobili u konkurenciji najbolja ekipa u invalidskom sportu te najbolji sporista invalid za kojega je proglašen kapiten Sinova Bosne i Reprezentativac BiH Ermin Jusufović.

Igrači koji su branili boje kluba u protekloj godini su: Ermin Jusufović – kapiten, Zirajet Delić, Elvir Kapetanović, Dževad Jusufović, Jusuf Semić, Hašim Sinanović, Edis Kadić, Enis Tokić, Eniz Mujić, Sead Kasumović, Asmir Alihodžić i Armin Jusufović.

Trener kluba je Fahrudin Muharemović, asistent trenera je Rasim Bjelić.

Lijepo je napomenuti i da je izdanak Lukavačkih Sinova Bosne, Safet Alibašić trenutno član SPID-a, na svim renomiranim manifestacijama za izbor sportiste invalida BiH proglašen sportistom godine u konkurenciji ivalidski sport sa rezultatima: 1. Mjesto sa reprezentacijom na Evropskom prvenstvu u Poljskoj gdje je proglašen najboljim smečerom, prvo mjesto u prvenstvu BiH kao igrač Sarajevskog Spid-a.

Sinovi Bosne su ovim priznanjima potvrdili tezu, da su imali značajan uticaj na sve dosadašnje rezultate Reprezentacije BiH u Sjedećoj odbojci.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar