fbpx

Sinovi Bosne savladali Čelik u Zenici

1 min. za čitanje

U sportskoj sali Ugostiteljske škole u Zenici sa početkom u 13 sati, savladana je ekipa KSO Čelik 07 rezultatom 0 – 3 (23-25, 23-25, 13-25).

Izuzetno motivisani domaćini su odlično ušli u utakmicu i Lukavčanima stavili do znanja da do bodova neće biti lako doći. U prvom setu pružili su odličnu partiju koja im na žalost nije bila dovoljna. Sinovi su pokazali da su iskusnija i uigranija ekipa i u neizvjesnoj završnici odigrali mudrije za konačnih 23-35. Drugi set donio je bolju igru Sinova Bosne koji su uspjeli prokockati vodstvo od 18 – 14 i dozvolili sebi luksuz da spašavaju set nakon preokreta i vodstva Čelika od 23-20. Ali kao i u prvom setu pokazali su da su psihološki izuzetno jaka ekipa i uspjeli mini serijom 5-0 slaviti 23-25. Treći set je bio formalnost u kojoj su Zeničani izgubili sve konce igre a Sinovi Bosne to znalački iskoristili za konačnih 13-25 i 0-3.

SKISO Sinovi Bosne su u prva tri kola ostvarili maksimalan učinak od 9 bodova a u narednom kolu se sastaju sa ekipom Iskre iz Bugojna.

Utakmicu je sudio par. Mahmić Jasmin- Mujkić Armin iz Zenice.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments