fbpx

Seniorsko prvenstvo BiH u šahu za žene

1 min. za čitanje

Prvenstvo organiziraju Šahovska unija Bosne i Hercegovine dok je tehnički organizator Šahovski klub „Tušanj“ Tuzla. Pokrovitelj prvenstva je Hotel Lukavac.

Tim povodom organizatori prvenstva sa predstavnicima Hotela Lukavac upriličili su  potpisivanje „Protokola o organizaciji pojedinačnog seniorskog prvenstva BiH u šahu za žene“.

– Izuzetno mi je drago da su se kantonalni i federalni savez prihvatili organizacije 3. pojedinačnog šahovskog prvenstva. To je pogotovo značajno što je kod nas nažalost ženski šah vrlo zapušten i gotovo na margini svih događaja. Ovo će biti vjerovatno najjače prvenstvo koje je do sada odigrano jer će učestvovati olimpijke, prije svega tu mislim na Elenu Borić na Aleksandru Dimitrijević, na sestre Dedijer, na Saru Jaćimović i našu šampionku Nadinu. Mislim da će ovo prvenstvo biti jedan miks iskustva i mladosti – istakao je Sead Demirović predsjednik Šahovske unije BiH.

– Meni je izuzetna čast što ću igrati ovaj turnir. Mislim da se treba više ulagati u šah, pogotovo ženski i nadam se što boljem rezultatu –  dodala je Nadina Mahmutbegović, kadetska prvakinja BiH.

Prema riječima Midhata Mahmutbegovića, predsjednika Šahovskog saveza TK, organizacija jednog ovakvog prvenstava će sigurno da doprinese daljoj popularizaciji šaha na području Tuzlanskog kantona.

 

(SodaLIVE.ba/BMG)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments