Sedmica deklasirala Ljubinje

1 min. za čitanje

Odbojkaši 7. Lukavac na gostovanju u Ljubinju, zabilježili su novu pobjedu (0:3) i upisali nova 3 boda koja su ih, porazom Napretka na domaćem terenu od Modriče, podigla na treće mjesto na tabeli.

Lukavčani su očekivali mnogo teži zadatak, no, vjerovatno najboljom predstavom, u ovoj sezoni, za samo 1 sat i 10 minuta, uspijevaju sa vrućeg terena u Ljubinju donijeti sva tri boda u Lukavac. Kod gostiju su svi odbojkaši odigrali odlično, dok je kod domaćina nešto više pružio Sanjin Bezdrob.

U slijedećem kolu, ujedno i derbiju koji se igra sa Napretkom, u subotu (6 februara u 18 sati) u Lukavcu naši odbojkašu imaju priliku da Napretku pobjegnu na vjerovatno nedostižnih 6 bodova i tako “zacementiraju” treću poziciju, koja im daje realne izglede da se plasiraju u polufinale, a možda i u finale play-offa.

Ovom prilikom čestitamo našim odbojkašima, koji dostojno prezentuju naš grad i pozivamo sve ljubitelje odbojke i simpatizere kluba da svojim prisustvom daju podršku Sedmici u najvažnijoj utakmici u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Ponavljamo, u subotu 06.01.2010 (17:00) u Sportskoj dvorani, našoj Sedmici dolaze u goste ekipa Napretka iz Odžaka, izravni konkurent za treće mjesto i ekipa koja je tradicionalno neugodna za naše odbojkaše.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
5 komentara