fbpx

Sedmica bez pobjede na Elinom turniru!

3 min. za čitanje
Elmir ELO Salihović | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Na turniru su uz ekipu OK 7 Lukavac nastupile ekipe OK “Mursa” Osijek, OK “Jedinstvo” Brčko i OK “Bambi Mladi Radnik” iz Požarevac.

U prvoj utakmici lukavačka Sedmica poražena je rezultatom 1:3 od ekipe Mursa iz Osijeka, dok je u drugoj utakmici ekipa Bambi Mladi Radnik savladao ekipu Jedinstva rezultatom 3:0.

OK 7 Lukavac | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

U utakmici za treće mjesto, Sedmica je u jednoj neizvjesnoj utakmici poražena u petom setu i rezultatom 3:2 u korist Jedinstva ostala bez pobjede na turniru.

Sedmica je nastupala u sastavu: Kemal Bašić (kapiten), Edin Salkić, Sanel Imamović, Darko Mehmedović, Damir Begić, Rijad Hukeljić, Semir Imamović, Jasenko Ibričić, Dario Gojković, Mirza Kambić, Mirza Bašić i Salihović Vehbija. Trener: Kemal Bašić

OK Jedinstvo Brčko | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Prvo mjesto na turniru zasluženo je osvojila ekipa Bambi Mladi Radnik iz Požarevca, koja je rezultatom 3:1 savladala ekipu Murse iz Osijeka.

Treba istaknuti da je Sedmica pred sami početak lige igrački oslabljena i da nam ostaje samo da vjerujemo u dobre rezultate ove sezone.

Klupa 7 Lukavac | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
OK Jedinstvo Brčko

Elmir-Elo Salihovic (1979-1988)

Rođen je 18.03.1979.godine u Tuzli. Živio je u Lukavcu gdje je završio Osnovnu školu i upisao Gimnaziju.
Sportsku karijeru započinje 1993. godine u OK “Lukavac-Plin”. Prvi zvanični nastup imao je na kadetskom prvenstvu TPK u februaru 1995. godine.

Svojim odnosom prema igri i svojim znanjem izborio je mjesto u prvoj ekipi. Sa reprezentacijom TPK u decembru 1995. godine učestvuje na turniru u Sarajevu.

Na kadetskom prvenstvu BiH održanom u Zenici u maju 1996. godine proglašen je za najboljeg igrača.

Juniorsko državno prvenstvo u Kaknju propušta zbog povrede. Nakon oporavka i niza dobrih igara, slijedi poziv za kadetsku reprezentaciju BiH.

Sa kadetskom reprezentacijom odlazi u Grčku gdje u periodu od 3. do 10.januara 1997. godine učestvuje u kvalifikacijama za kadetsko prvenstvo Evrope.

Na juniorskom prvenstvu BiH održanom u Lukavcu u maju 1997. godine biva proglašen za najboljeg igrača prvenstva.

Plasman u prvu ligu BiH izborio je sa ekipom “Lukavac-Plin” u kvalifikacijama u Zavidovićima.

Zbog dobrih igara u prvoj ligi uslijedio je poziv za juniorsku reprezentaciju BiH gdje je određen za kapitena.

Nažalost, iznenadna smrt 9. aprila 1998. godine otrgla je Elu iz naše sredine i spriječila da na sportskom polju iskaze svoj talenat.

Od tada se svake godine održava turnir i ostaje kao uspomena i sjećanje na prerano prekinuti život i sportsku karijeru Elmira Salihovića – Ele.

U znak poštovanja i sjećanja na lik i djelo Elmira Salihovića na čijem je dresu uvijek bio istaknut broj 7, lukavački odbojkaški klub mijenja ime u “7 Lukavac”.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
6 komentara
Subscribe
Notify of
6 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

pratio sam turnir i ova nasa ekipa je ocajna! trener u cipelama i farmerkama na terenu? jadan sjedi i niko ga ne haje ni 2%… ne znam, bojim se da ce ovaj klub uskoro propasti – nazalost

pa pogledajte samo kako su se slikali.. zure ljudi negdje c c c amateri

Ove godine daj bože da sedmica ne ispadne iz premier lige……..daj bože

Bravo momcima Sedmice. Bit’ će teška sezona ali nadam se da će se iščupat’ ove godine (:
Ali velika sramota za Lukavčane,koji ne znaju cijeniti kao prvo sport a kao drugo odbojku. U Lukavcu trenutno ima 4 kluba (2 muska,2 zenska) a na turniru međunarodnog karaktera gdje dođu veoma jake ekipe ne bude ni do 50 gledalaca. SRAMOTA !

Nek je radnicki dobar hahaha,sedmica je makar 3u premier ligi !!!

Pa cijelo vrijeme trubim da grad Lukavac treba da ima samo jednu ekipu u muškoj i ženskoj odbojci pa i u ostalim sportovima.Samo tako se mogu postići dobri rezultati van općine i kantona.

Damire..kao prvo nemoj se javljati kad nisi upucen u situaciju i nemas pojma..taj sto je bio u farmerkama nije uopce nas trener..a drugo idite vi pratite dole radnicki koji igra 16 ligu opstinsku sjever,nesto tako..a mi cemo opet izgurati..mi da imamo njihov budzet mi bi igrali ligu prvaka..zato ne javljaj se..pozz