fbpx

FOTO: RK Lukavac slavio u derbiju nad gradskim rivalom ORK Omladinac

2 min. za čitanje
RK Lukavac - ORK Omladinac / Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Od samog početka ekipa RK Lukavac je pokazala više od igre i u prvih nekoliko minuta povela rezultatom 5:0. Na kraju prvog poluvremena došlo je do nešto bolje igre Omladinca, pa je visoka gol razlika smanjena na prihvatljivih 14:12.

RK Lukavac - ORK Omladinac | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Početkom drugog poluvremena ista slika kao i u prvom poluvremenu. RK Lukavac pruža bolju i konkretniju igru, a posljednje trećina poluvremena pripada ekipi Omladinca. Konačan rezultat 32:26 u korist RK Lukavac.

RK Lukavac | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

“Prvo bih se želio zahvaliti ekipi Omladinca na fer igri. Mi smo pokazali bolju igru, sa povremenim padovima, ali sve u svemu zadovoljan sam današnjom utakmicom. Sada idemo po pobjedu u Krajinu.” izjavio je za Lulavački info portal | SodaLIVE.ba, Željko Mot, trener ekipe RK Lukavac.

ORK Omladinac | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

“Ovo je jedna dobra i mlada ekipa koja može još mnogo toga da pokaže. Igramo dosta dobro, imamo nekoliko pobjeda protiv mnogo iskusnijih ekipa ali, problem je što mi nemamo dovoljno termina za trenig. U narednom kolu domaćini smo ekipi Slobode iz Tuzle i vjerujemo da možemo doći do nove pobjede” Izjavio je za Lukavački info portal, Jahić Dževad, trener ORK Omladinac.

RK Lukavac - ORK Omladinac | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Treba istaknuti da je početno dodavanje na utakmici izveo naš sugrađan Elvis Memić, kojem je za liječenje od prodatih ulaznica izdvojeno oko 300 KM.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

 (Napomena: Fotografije su visokog kvaliteta što Vam može prouzrokovati sporije učitavanje.)

[nggallery id=179]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
18 komentara
Subscribe
Notify of
18 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cestitke!!!
Eh kamo srece da je ovo sve jedna velika ekipa, puno bih bilo bolje, no eto…
sve u svemu dobro je 🙂

”imamo nekoliko pobjeda protiv mnogo iskusnijih ekipa”..ma nemoj mi rec…et sad,propadose vam ambicije za Premijer ligu 🙁
Cestitke R.K.Lukavac na pobjedi.Svaka cast momci:)

sta reci: glupane koliko ovi iz Lukavca imaju iskustva u ligaškim utakmicama, a koliko ovi iz Omladinca…što se tiče iskustva u ovoj ligi,Lukavac bi trebalo proglasiti starosjediocima

ble(nto)…nije sramota izgubiti od boljih:P

Fer igra i jedne i druge ekipe,sudjenje korektno i na kraju zasluzena pobjeda R K Lukavca Čestitam 🙂
Dokaz da se i u našem Lukavcu igra Dobar Rukomet

Gledao sam utakmicu i mogu samo reci da mi se igra Omladinca vise svidjela, djeca igraju lijepo, kombinuju igru, i mislim da ce proizvesti nekog dobrog igraca za 3-4 godine, djeca su ipak lagana i jos mlada za pravi rukomet, dok je R.K.Lukavac dobio ovu utakmicu samo iskustvom i snagom, jer imaju tri igraca preko 30 godina koji su iskusniji i sto bi se reklo masivniji, na klupi nemaju a ma bas nikoga, oni za 3 godine nece imati nista… Omladinac je cesto mjenjao igrace, mislim da je izmjenio gotovo citavu postavu, to je dobro za ekipu i za djecu koja ce steci potrebno iskustvo, za rezultat nije dobro, ali izgleda da oni prave ekipu za buducnost i sretno im na tamo… Nije sramota izgubiti 6 razlike protiv tako iskusnije ekipe R.K. Lukavac i ekipe koja je igrala na pobjedu, a realno u slucaju povrede ta 2 kljucna igraca, ja ne znam koga bi oni mogli pobjediti… Ipak igra je bila fer i korektna, ali je gledalaca moralo biti vise…

@ sta reci- da nisu dobili tekmu ne bi se ni javio ovdje jelde? nisam rekao da su slabiji niti bolji,kažem da ne možeš porediti momke od 20 godina koji prvi put igraju u nekoj ligi i ove starosjedioce koji su u istoj ligi već 7 godina

Sve mi je jasno ali da u jednom Lukavcu imamo dvije rukometne ekipe nikako, zar se ne moze stati na kraj medjusobnom prepucavanju i napraviti jedna DOBRA ekipa koja ce imati nekih izgleda u ovoj ligi.
Ili smo mi mozda toliko bogati da mozemo finansirati sve te ekipe.

Toliko od mene

od ove dvije ekipe kada bi ih sve sastavili nebi imali jednu kako treba.nemoze se ispusit dvije kutije cigareta i igrati tekmu.neznam zasto u lukavcu moraju igrati neki stari igraci sa strane ,zasto nedati sansu djeci iz lukavca svakako rezultat nije bitan ,nemozes ispasti iz lige dalje.podrzavam djecu vjerovatno ce ove prestici.ja mislim da se oformio ovaj drugi omladinski klub samo zbog toga sto ova djeca nisu mogli doci nared da igraju pored ovih penzosa iz slobode i drugih klubova.

“a mislim da se oformio ovaj drugi omladinski klub samo zbog toga sto ova djeca nisu mogli doci nared da igraju pored ovih penzosa iz slobode i drugih klubova.”

bravo damire to je jedan od razloga sto je osnovan klub a bilo ih je jos…ova djeca da su ostala u rk lukavac pola bi ih odustalo/izgubilo volju,kvalitet je neosporan sad samo rad,rad i rad i zato naprijed Omladinac za par godina napornim radom sigurno mozete u borbu za neko od prvih mjesta a mozda i u PL nikad se ne zna 🙂

Nikad ne može biti jedan klub odnosno da se sastave ova dva i u jednom i u drugom ima lopovluka i zato su se razišli kratko rečeno……..:)

Rukomet se vratio u Lukavac 😀 😛

Extra utakmica i ja sam je gledao i prezadovoljan sam igrom i jedne i druge ekipe. Sto se tice publike-nikada nas vise nije bilo a sve to velikim dijelom i zbog naseg Elvisa. U Omladincu ima par momaka iz Zivinica a isto tako ima i u RK Lukavcu-posteno.
” a realno u slucaju povrede ta 2 kljucna igraca, ja ne znam koga bi oni mogli pobjediti…” dobar ovaj 🙂
A sta da se kod njih povrijedi 2 kljucna igraca sto cijelo vrijeme “nose” utakmicu?:)
Citavu 1. Rukometnu ligu nose 2-3 igraca u svakom klubu-zato i jeste 1. liga a ne PREMIER LIGA.
I….”oni za 3 godine nece imati nista…” Bog dragi zna sinko gdje cemo mi biti svi za 3 godine.
Mozda cemo imati i treci klub RK Getenburger Rafiasen und HypoAlpe Lukavac…itd itd vidis kakvi smo s kesom pa imamo samo 2.
Zato nemoj puno pametovat lezi i uradi 20 komada..ako mozes ako ne..nista onda nastavi tipkat (:
i na kraju sta reci koju posluku porati…:))
Drago mi je sto je sve proslo fer i korektno.

Treba igrace ujediniti, nema potrebe za bilo kakvim prepucavanjem. Drago mi je da momci igraju i da se vidi napredak. A prica o starosjediocima,to su gluposti. U Rk Luakvac je samo jedan momak koji je ponikao tu i jos uvijek igra za Lukavac a to je Mirza Osmic, a takvih nam treba vise, ne da igraju nego da preuzmu vodjenje kluba.A ove sto rukovode klubovima (RK Lukavac i Omladinac) otjerati u kafanu i neka tamo sklapaju svoje neke poslove, a sport prepustiti ljudima koji to vole i rade iz ljubavi…Iz tog razloga su se i napravila dva kluba,nazalost! Ja sam bio dio RK LUkavac i vrlodobro znam razlog zbog raspada i ko je uticao na takav ishod. Onaj kome nije odgovaralo da se racun svede na nulu.

Ali hebes politiku, hajde da se jedan od ova dva kluba plasira u PL pa da gledamo kako nam Bosna dolazi u Lukavac. Da dodjem sa sinom sjednem na tribine i uzivam.

Pozdrav svima i nemojte se prepucavati bezveze, dajte kakve ideje kako da se poboljsa stanje lukavackog sporta-rukometa.

Lukavac u ekipi ima najmanje lukavcana. Nasa djeca sjede na klupi, a igraju neki sto su ih pokupili iz voza na relaciji Brcko-Banovici. Sramota. Treba da bude kao i u “sedmici”. Placaj “strance”, a kad nasi zatraze koji dinar istjeraj ih iz kluba.

Cestitke momcima na pobijedi!! 🙂
Suvisno je da grad prica o tome sta se desilo pa se oformio i drugi klub u Lukavcu,to znamo nas 30 koji smo bili tad clanovi RK Lukavca i koji smo bili na sastancima,a to “cula kazala” zaboravite…
Daleko smo mi od Premijer lige ljudi,niste ni svjesni sta sve treba za to,brdo para,jake ljude u drzavi,savezu,sudije,nije to tek tako evo mi imamo ekipu i to je to…To sto mi svi koji volimo i igramo rukomet zelimo to, to je nesto drugo…
Svaka cast Guji, Mirzi,Nikoli,Zeci i svima njima ali dok se sve ovo nezaboravi i ne ostavi iza ledja Rukomet u Lukavcu nece procvati… pozz svima ;))

ovo je bio jedan od najgorih mečeva ikad za ORK OMLADINAC nadam se da će u sledećem meču biti bolji rezultatttttttttttttttttttttttttttttttttttt

Ovo sto neki balavci pisu da znaju razloge raspadanja kluba a nemaju blage veze bolje nek se informisu malo.
Kada se formirao ORK omladinac u RK Lukavcu nije igrao niko sa strane sve Lukavcani to prvo da ne bude “nasa djeca nisu igrala”.
2. U RK Lukavcu u to vrijeme igrali su stariji i iskusniji igraci jer je tako bilo zamisljeno i zna to i halid i pekar (radi tih se igraca i formirao rukometni klub u lukavcu) tacnije ti su igraci i sastavili ekipu.
3. U Lukavcu postoje 2 kluba radi sukoba pojedinaca nema to veze sa igracima
4. Vezano za igrace sa strane u RK Lukavcu igraju samo 3 igraca sa strane i to 1 je igrao vec 2 sezone sa nama
5. U ORK Omladinac igraju 2 igraca sa strane u cemu je razlika. 1 igrac predstavlja veliku razliku tu je mogo igrat lukavcanin jel? Mani te se toga ljudi.
6. Sto pricate za godine igraca kad nemate pojma? U RK Lukavac igra samo jedan igrac koji je “starosjedioc” a to je Mirza /BTW covjek koji moze sad igrat gdje oce u prvoj ligi sto se tice kvalitete/

7. Prestanite serundat i tu svadat se dzaba ko je bolji, ko ima djece, vako nako. Ajmo zajedno navijati i bodriti jedne druge i da u lukavac dode najvise bodova ove sezone pa makar ih sabrali od obje ekipe.

Valjda ce nekad ljudi doci “tobe” pa prestat pravit pizdariju od sporta u Lukavcu
2 Odbojkaska tima
Sjebali ste kosarku
Doveli ste radnicki na dno

Sta sad treba i sjebat rukomet prepiruci se i mrziti jedni druge zato sto neko igra u omladincu neko u lukavcu. E ocete karinu !!
Ja licno igram za Lukavac a isto volim i omladinac jer su ti igraci nekada sa mnom igrali.