fbpx

RK Lukavac ostvario prvu gostujuću pobjedu

1 min. za čitanje

rukomet2411
Domaća ekipa je od samog starta zaigrala ozbiljno i odmah povela utakmicu u svom smjeru. Gosti su parirali do sredine poluvremena kada se domaći odvajaju na plus tri. Ključni moment utakmice desio se u 28. min kada je nakon nesporskog poteza nad gostujućem igraču Osmiću najbolji igrač Tuzle Brčaninović zaradio svoje trece isključenje što je značilo crveni karton.

Na odmor se otišlo sa vodstvom domaćih sa 3 gola prednosti. U drugom poluvremenu igralo se gol za gol sve do 50 min. kada gosti smanjuju na 1 razlike. U 53 min. došlo je do izjednačenja a u 54 min. gosti su poveli.

Do kraja RK Lukavac povećava prednost na 3 gola razlike za veliko slavlje i konačan rezultat 33-36.

Među igračima RK Lukavac dobro rospoloženi su bili Kovačevićem (10) i Osmić (7) koji su zajedno postigli 17 golova te golmanom Halilovićem sa 20 odbrana.

U posljednjem 9 kolu jesenjeg dijela u subotu 30.11 sa početkom u 19.00 RK Lukavac dočekuje blagog favorita Sanu 7 iz Sanskog Mosta.

Ovom se prilikom mole svi građani kao i svi ostali navijaci i prijatelji kluba da dođu da nas podrže i da zajedno pokušamo ostavariti pobjedu.

(SodaLIVE.ba)

 

 

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Kakav je ovo članak, ima li gdje da piše protiv koga i gdje su igrali utakmicu?! Osim ovog spominjanja Tuzle, više ništa. Solana igrala u Banovićima.