fbpx

RK Kakanj savladao ORK Omladinac

1 min. za čitanje
ORK Omladinac Lukavac | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Ovo je bila posljednja utakmica prvog dijela sezone 2011/2012.
ORK “Omladinac” nije mogao parirati nadmoćnijoj i kvalitetnijoj ekipi Kaknja koja je bez ijednog poraza okončala prvi dio sezone i s pravom je najozbiljniji kandidat za ulazak u Premijer ligu BiH.

U redovima domaće ekipe posebno su se istakli Limo sa 9, Maslo sa 8 i Zaimović sa 7 pogodaka, dok su od gostiju najraspoloženiji bili Huskić sa 6, te Spahić i Junuzović sa po 4 pogodka. Za “Omladinac” nisu nastupili Tufekčić, Ibišević, Hamzić i Pejkušić, tako da je rezultat očekivan i realan, a mladost i želja za nadigravanjem rukometaša “Omladinca” oduševila je domaće navijače, koji su u više navrata nagradili igrače gromoglasnim aplauzom.

Utakmica je protekla u dobroj atmosferi uz solidno suđenje, mada u nekim trenucima prestrogo prema gostujućim igračima obzirom da su imali 6 isključenja naspram 3 domaćina.

ORK “Omladinac” nastavlja sa takmičenjem u kadetskoj konkurenciji u rukometnoj ligi Tuzlanskog kantona, tako da je već u nedjelju u 18,00 sati u Sportskoj dvorani u Lukavcu ORK “Omladinac” domaćin ŠRK “Tuzla” iz Tuzle.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

jel to sramota rezultat napisat ?