fbpx

Radnički siguran, Mladost deklasirana u Mionici

3 min. za čitanje
Foto: Arhiv

Radnički je tokom cijele utakmice imao dominaciju a do prednosti od 1:0 dolazi u 30. minuti utakmice pogodkom Trumića. Na odmor se odlazi sa dva gola prednosti jer je Jaranović u 44. minuti postigao pogodak za 2:0. Radnički treći pogodak postiže nakon jedanaesterca dosuđenog u 69. minuti utakmice, strijelac je bio Jaranović.

Gosti su počasni pogodak postigli u 90. minuti utakmice.

Mladost je danas deklasirana u Mionici rezultatom 5:1. Domaći su sve pogodke postigli iz sumnjivo dosuđenih prekida. Prvi pogodak je postignut nakon sviranog slobodnog udarca. Mladost zatim dolazi do izjednačenja pogodkom Alića i utakmica može ponovo da počne. Mladost napada, ali gosti nakon kornera dolaze do vodstva od 2:1. Slobodni udarac sa 25 metara, i lopta neometano ulazi u mrežu – 3:1. Nakon sumnjive situacije i ne dosuđenog ofsajda, domaći dolaze do vodstva od 4:1. Konačan rezultat je ostvaren nakon jedanaesterca, kojeg je skrivio Mehanović.

Nakon ovog kola, Radnički čvrsto drži prvo mjesto za ulazak u Prvu ligu FBiH a Mladost zauzima 4. mjesto na tabeli. U narednom kolu Radnički gostuje kod ekipe Dizdaruša dok Mladost dočekuje ekipu Mladosti iz Malešića.

Rezultati:

Hajduk Orašje – Mramor 1 : 0
Tuzla – Slaven Živinice 0 : 3
Ingram Duboki Potok – Bosna Kalesija 0 : 1
Radnički Lukavac – Dinamo D.Mahala 3 : 1
Mladost Malešići – Radnik Lipnica 3 : 0
Priluk – Dizdaruša Brčko 1 : 0
Bosna Mionica – Mladost Puračić 5 : 1
Sloga Tojšići – Mladost Tinja 2 : 1

Tabela:

1 Radnički Lukavac 16 13 2 1 33 : 9 24 41
2 Mramor 16 10 3 3 35 : 11 24 33
3 Slaven Živinice 16 9 1 6 28 : 12 16 28
4 Mladost Puračić 16 8 3 5 28 : 25 3 27
5 Bosna Kalesija 16 8 2 6 27 : 28 -1 26
6 Priluk 16 8 1 7 18 : 19 -1 25
7 Dizdaruša Brčko 16 7 2 7 16 : 15 1 23
8 Mladost Malešići 16 7 2 7 21 : 22 -1 23
9 Sloga Tojšići 16 7 1 8 24 : 25 -1 22
10 Dinamo D.Mahala 16 7 1 8 23 : 30 -7 22
11 Ingram Duboki Potok 16 5 4 7 22 : 21 1 19
12 Radnik Lipnica 16 6 1 9 22 : 26 -4 19
13 Mladost Tinja 16 5 2 9 20 : 24 -4 17
14 Hajduk Orašje 16 5 2 9 14 : 36 -22 17
15 Bosna Mionica 16 5 1 10 21 : 36 -15 16
16 Tuzla 16 3 2 11 11 : 24 -13 11

(SodaLIVE.ba/Tabela i rezultati: BrckoSport)

Podijeli ovaj članak
11 komentara
Subscribe
Notify of
11 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Nije grb Mladosti crvene boje, ispravite to!

Titula je sve bliže, naprijed radnički……:))

Istina je da do kraja ima jos mnogo utakmica ,ali ako se po jutru dan poznaje,onda je ugodan aksam vec izvjestan.
Vjerujem da ce na kraju bodovni saldo Radnickog biti jos uvecan.
Sve u svemu ,prva liga se jasno nazire.

Ma da Milenko dosta je više Tinje, Mahale, Priluka, Mramora, Lipnice itd. dosta je sramote, Radnički zaslužuje kao i grad Lukavac stabilnog prvoligaša a ko zna možda ponovo za neko vrijeme i premier ligaša, mislim da će utakmica za dva kola Sloga – Mramor riješiti sve dileme oko prvog mjesta jer tu Mramor sigurno gubi bodove, a uz pobjedu Radničkog prednost će da raste još više od 8 bodova……:D

Mladost je danas deklasirana u Mionici rezultatom 5:1. Domaći su sve pogodke postigli iz sumnjivo dosuđenih prekida. Prvi pogodak je postignut nakon sviranog slobodnog udarca. Mladost zatim dolazi do izjednačenja pogodkom Alića i utakmica može ponovo da počne. Mladost napada, ali gosti nakon kornera dolaze do vodstva od 2:1. Slobodni udarac sa 25 metara, i lopta neometano ulazi u mrežu – 3:1. Nakon sumnjive situacije i ne dosuđenog ofsajda, domaći dolaze do vodstva od 4:1. Konačan rezultat je ostvaren nakon jedanaesterca, kojeg je skrivio Mehanović………………e sad ima li ista na toj utakmici sto nije bilo sumnjivo,mozda jedino gol mladosti…kako je uvijek kriv sudija kad puracani dobiju pet komada,kako ste sijali jesenas tako vam se vraca…to je samo pocetak…ne vidim ni jedno gostovanje puracana da bi mogli uzeti i jedan bod…u selu puracic narano ni liverpul ne moze odnijeti bod sa tog ciganluka sto ga valjda zovu meraje…siguran sam da ce protiv mramora biti opet nekih sumnjivih situacija pa ce mladost nesretno da izgubi….ali znam jedno…peto kolo ce da bude genocid i naplata svih ciganluka od jesenas…dobro nam dosli puracani…LUKAVAC kad pominjes ove selendre kako zaboravi puracic…

Jesi se napisao majstore, ma svako ima pravo da se ljuti kad izgubi, Mladost je jedna dobra ekipa, ali ako više vole Mramor da uđe nego Radnički u Prvu ligu onda ne znam šta da kažem, ipak Radnički se kako vidimo i sam polako odvaja pa džaba im ako i daju Mramoru bodove, +8 je već a biće i više, i onda u Mramoru zadnje kolo prvenstva proslava titule prvaka….NEPROCJENJIVO……….:))

ne dižite ljudi džaba tenzije, na Merajama će past svi, pa i Mramor!

Mladost jeste izgubila atakmicu ,ali je daleko od toga da je izgubila i prvenstvo .U toj momcadi ima dovoljno kvaliteta da obezbijede jedno solidno mjesto na tabeli koje ce im omoguciti opstanak u ovom rangu takmicenja i dalji pozitivan razvoj u slijedecoj sezoni.

Realno gledajuci ,druga liga je po mjeri materijalnih ,logistickih i kadrovskih mogucnosti kojima Mladost u ovom momentu raspolaze.
Toga su,vjerujem, u Mladosti svjesni i uprava i igraci.

Malo drugacija je stvar sa navijacima.
Njih rukovode ,uglavnom emocije,tako se desava da vrlo cesto izgube iz vida sta je realno a sta ne.Zato se i desava da reaguju sa dozom preradikalnih misljenja.
Medjutim ,to je karakteristika svih navijaca.

Izuzetak nisu ni oni iz Radnickog.Bez obzira na jako dobre rezultate,bilo je mnogo kritika (konstruktivnih), kao i cistog kritizerstva(destruktivnog).

Bitno je da su uprava ,treneri i igraci ostvarili razumljiv dijalog sa navijacima i da je reakcija uslijedila na terenu:
Radnicki je prvi na tabeli sa jednim respektabilnim bodovnim saldom koji garantuje mirne igre u preostalim utakmicama.

Posto zec nije vise u sumi,nego u avliji,trebalo bi vec pripremati i razanj i buduce goste docekati adekvatno.
Naravno da treba obratiti paznju da ne utekne.A to zavisi,iskljucivo od Radnickog ,a ne od drugih.
Tesko ce biti da neko ponese koji bod sa Josika.

To se odnosi isto i na Meraje.Postoje realni uvjeti da se na kraju radujemo svi.

Tako bi trebalo da bude i sa navijacima .Jedino ne bi trebalo da pretjerujemo u nekontrolisanim emocijama i da reagujemo nesportski,nekomsijski i neracionalno.
Radnicki i Mladost ce ostati sportski rivali kojima ce se sportski putevi ponekada ukrstati.Od toga moze samo sport da profitira.I svaki istinski navijac ,kojemu je stalo do sporta, i dalje ce ostati vjeran svome klubu ali ce znati i da ljutom rivalu pozeli uspjeh u buducnosti.

Jedan zdrav rivalitet je motor koji pokrece oba kluba i motivise ih na nove uspijehe.
Tako je bilo i u proslosti i ne postoji ni jedan razlog da tako ne bude sada i u buducnosti.

Bravo Milenko.
Mladost je svoj cilj ostvarila, opstanak u ligi je neupitan, ekipa se podmlađuje i budućnost nije upitna!
Nama nije bitno da li ćemo završiti treći ili sedmi. Bitno je da ćemo ostvariti uz dobru igru sve domaće pobjede, a na strani ako uspijemo šta biće dobro. Mi se ne takmičimo ni s kim, igramo za sebe i pozicija nam sad nije bitna, opstanak je tu, a namučićemo svaku ekipu.

A,na kojem gostovanju Mladost nije bila oštećena.U drugom kolu protiv Malešića su vodili sa 1-0,ali onda gol iz ofsajda i gol iz penala gdje igrač Malešića nije ni pao.Zatim Mramor,pa Dizdaruša,Duboki Potok i sada Mionica.Pa mislim to je nevjerovatno,ako je neki tim,pomalo sretno ušao u drugi ligu FBiH to ne znači da ih se mora potcjenjivati i previše se plašiti pa potplatiti sudije,to se nebi smjelo više događati u ovoj ligi,ali eto takva nam je država,a i mnogi klubovi.

Bice da je nekome Mladost pobrkala racune pa se sada namjesta jedna mini osveta kako bi se pokazalo da je u visi rang usla nezasluzeno.
U sustini nam dusmani mogu puhnut pod prozor.Maldost je i suvise ozbiljan klub koji ima dobar tim i koji je u stanju pobijediti sve ekipe u ovom rangu.
Meraje su i suvise tvrd teren na kojem vaze potpuno druga pravila ,a ne kao u Mionici.
Najbolji lijek za provokacije ovog tipa su dobra igra i pobjede.
Ali ukoliko se nesto nefer zamulja,onda nastupa uprava koja je imala i znanja i snage da presijece svaki gordijev cvor.