fbpx

Radnički protiv Budućnosti brojao do tri!

1 min. za čitanje

U 35. minuti Radnički je preko Bekrića došao u vodstvo i rezultatom 1:0 se otišlo na odmor. U drugom poluvremenu Radnički nastavlja sa napadima što je rezultiralo pogodkom Semira Slomića za 2:0.

U 65. minuti hladan tuš na Jošiku kada Sliško smanjuje rezultat na 2:1. Ipak, u 90. minuti Jaranović postiže i treći pogodak za konačan rezultat od 3:1.

Sa ovom pobjedom Radnički je zauzeo četvrto mjesto na tabeli. U narednom kolu Radnički gostuje u Goraždu i treba očekivati lijepe vijesti.

Rezultati:

[phpleague type=fixture id=14]

Tabela:

[phpleague id=1 type=table latest=true style=general]

15. kolo:

[phpleague type=fixture id=15]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
8 komentara
Subscribe
Notify of
8 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

pogresno ste napravili tabelu,radnicki je na 4. mjestu ispre njega je branitelj sa 26 bodova 😀

* Hvala vam 😀 Nismo primjetili da nije upisan rezultat Branitelja iz desetog i osmog kola 🙂

Hoćemo Pobjedu Pobjedu u Goraždu 😀

Radnički je 4i na tabeli. Tačna tabela http://www.sportsport.ba/tabela/1.-liga-FBiH/489

Na proljeće uz par kvalitetnih pojačanja možemo napasti i prvo mjesto, ako to uprava naravno želi zašto da ne 6 utakmica zaredom smo bez poraza, i vratit ćemo se sigurno neporaženi i sa zadnjeg gostovanja pred pauzu iako nema Šefa Vojvodića zbog crvenog kartona nećemo izgubiti sigurno, a pojačanja ako su to Jahić (Sloboda), Mujić (Sloga Tojšići najbolji strijelac Druge lige sa 12 pogodaka u 14 utakmica), Milošević (bivši igrač Slobode, Čelika, Sarajeva), i naš lukavčanin Elmir Kuduzović (trenutno ne igra, ali čeka se zimska pauza da raskine sa Čelikom i po svemu sudeći vraća se u Radnički) ako dođu ovi igrači i ovaj sastav koji trenutno imamo brat bratu možemo napasti ovaj Vitez……:)

Radnički će suhih nogu Drinu prebrodit
i pjevajući se na Josik vratit.
“Nije gotovo kad je gotovo,
neg’ je gotovo kad ja rečem da je gotovo !”

P.S. Haman će na proljeće bit'eglene i o vrhu solitera.

Ma mislim da moramo biti realni i reći da Radnički nije još spreman za prvo mjesto ,bar ne u ovom trenutku sa ovim igračima.Proljetna polusezona ovisi o pojačanjima i naravno o finansijama.Realno stanje je sad ovakvo kako jest među prvih pet ekipa.Naravno da bi svi htjeli ovdje na Jošiku gledati premijer ligu ali za to treba mnogo više nego što je to sad u Radničkom.A to znači više para,kvalitetniji igrači i naravno više publike na stadionu.

@željo pa dovesti par kvalitetnih pojačanja naravno, 3 do 4 dobra igrača, para ima, ali nikad ih nije dosta naravno:)a kad imaš rezultate odmah bi ti bilo i više gledalaca na stadionu, da si gore egal sa ovim u vrhu imao bi uvijek odličnu posjetu, ali polako treba ići korak po korak, zasad je dobro i ovo, nego treba raditi na infrastrukturi stadiona, ispuniti uslove za Premier ligu, pa nekad za recimo 2 sezone probati ući u Premier ligu, doduše to je obećanje i gospodina Lovića za tri sezone Premier liga……..:)

SVAKA CAST ZA RADNICKI. SAMO NAPRIJED!!!!