fbpx

Radnički poražen od GOŠK-a, sudac pokazao genitalije navijačima!

2 min. za čitanje
Ćosić, FK Radnički / Foto: Arhiv

Jučer je na Jošiku odigran susret 11. kola 1. Lige FBiH između Radničkog i ekipe NK GOŠK Gabela, a gosti su slavili minimalnim rezultatom.

Početak susreta je obilježila blaga dominacija gostiju, bez pravih prilika na obje strane. Nakon početnog pritiska fudbaleri Radničkog su pokušavali uspostaviti terensku inicijativu. Osim nekoliko poluprilika iz prvog poluvremena vrijedi samo spomenuti i nekoliko grubih startova igrača GOŠK-a koji su prošli nekažnjeno od strane glavnog arbitra Sarajkića.

Drugo poluvrijeme je donijelo dosta uzbuđenja. Od 50. minute izabranici Irfana Džindića bacaju sve karte u napad. Svaki očigledan nedosuđen prekršaj za Radnički davao je još više snage i volje plavo-bijelim dječacima prepuštenim od strane UO kluba. Ubrzo Radnički ostaje sa igračem manje. Nakon što je promašio loptu i pokosio protivničkog igrača na tridesetak metara od gola, Mahovkić dobija direktan crveni karton. Ta odluka sudca je bila kap koja je prelila čašu svim prisutnim navijačima koji su srčano proživljavali svaku akciju na današnjoj utakmici.

Još jedna nevjerovatna situacija u nizu sramotnih scena je pokazivanje srednjeg prsta Čolića navijačima Radničkog više puta, što sudac nije sankcionisao.

Na kraju kao “šlag na tortu” današnje bruke u Lukavcu je reakcija pomoćnog sudije koji pokazuje genitalije navijačima na istočnoj tribini, a nakon toga poziva policiju da mu stane iza leđa.
Što se tiče samog susreta, i gosti su pred kraj ostali s igračem manje. Radnički je imao odličnu priliku preko Ćosića, i nekoliko prilika preko Salihovića i Mujkića, ali kazna stiže u posljednjoj minuti kada Ramić izbacuje odbranu Radničkog i pogađa za pobjedu GOŠK-a od 0:1.

Sljedeći susret naši fudbaleri igraju u okviru 1/8 finala Kupa BiH na sarajevskom Koševu protiv FK Bosna Sema. Utakmica će se igrati u četvrtak 19.10.2016. godine od 15:00h.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments