fbpx

Radnički jedina ekipa bez poraza, Bratstvu bod u Srebreniku

1 min. za čitanje

Nogometaši Radničkog slavili su u Konjicu protiv Igmana u utakmici šestog kola Prve lige FBiH.

Iako je Igman poveo, nije uspio izbjeći treći poraz u sezoni, dok je gostima iz Lukavca ovo bio četvrti trijumf i za sada su jedina ekipa bez poraza u Prvoj ligi FBiH, te su i dalje na bod od vodećeg Goražda.

Edin Pehlić je u 10. pogodio za vodstvo Igmana. Senad Mujić je u 24. uspio izjednačiti na 1:1, da bi Jasmin Jusufović donio trijumf gostima golom u 64. minuti.

Komšijski duel Gradine i Bratstva u Srebreniku okončan je podjelom bodova i bez postignutog gola (0:0).

(SportSport)

Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Čestitke na pobjedi,pa vrijeme je da se malo gledaoci ponovo vrate na Jošik.

Željo j**em ja tebe ako ti bodriš svoj klub kad samo pobjeđuje. Živim u dijaspori i kad god sam u svom rodnom gradu Lukavcu obavezno odem na Jošik pa makar bio i jedini. UTHC i Sioux do groba !

Hvala na psovki drug moj,ali kad je Željo igrao za Radnički na starom placu kod fabrike sode ti nisi ni bio rođen.Tada se igralo srcem za svoj klub a danas za lovu.Tada je bilo 99 % igrača sa Lukavačke općine a danas …….
Tada je legendarni Roko prao dresove u koritu a danas,,,,,,,,,,,
Naravno da Radnički mora igrati dobro da bi vratio gledaoce na tribine jer nema još malo onih pravih starosjedilaca navijača koji dolaze svake nedelje.anas Lukavac ima više stanovnika sa strane i baš ih boli uho za Radničkim i jedino dobrom igrom i rezultatima može vratiti “ostale” na tribine.
O ljubavi za Radničkim ne bih stobom polemisao jer ne znam ko si.

Nije bitno ko sam, slazem se s tobom u vezi ljubavi prema fudbalu, toga vise nema, novci su u igri, ali pored svega Siouxi ( pravi Siouxi, ukoliko ih ima jos uvijek) naravno da nece to biti ona ekipa dok je Ema vodio Siouxe ali ipak trebaju da budu na Jugu. Bio prvi ili zadnji trebaju da budu uz svoj klub, to se zove navijac i ljubav prema nogometu, mozda ga ne igraju ali itekako prinose pobjedi.