fbpx

Predstavljamo: SKI klub Lukavac

4 min. za čitanje

Ski klub „Lukavac“ egzistira još od davne 1983. godine da bi prestao sa radom početkom ratnih dejstava u BiH-a i ta neaktivnost je trajalala sve do 2005. godine kada grupa profesora tjelesnog i zdravstvenog odgoja pokreće sekciju tj. organizacioni oblik „Sportskog društva Lukavac“ pod nazivom Ski Klub Lukavac gdje su se uspješno i iz godine u godinu organizovale škole skijanja pretežno na planini Vlašić kao i na skijalištu Kladanj.

Do 2013. godine napredak u radu kao i drugi materijalno – tehnički uslovi su poboljšani i ispunjeni su svi uslovi za formiranje zasebnog udruženja koje iz postojeće sekcije prelazi u Sportski klub pod nazivom SKI KLUB „LUKAVAC“ i postaje član Ski saveza Federacije BiH-a a automatizmom po statutu istog i član Ski Saveza BiH-a.

Pored organizacije ski kampova gdje je osnovni cilj organizacija škole skijanja za dječake i djevojčice uzrasta osnovnih i srednjih škola kao i za odrasle, te organizacija naprednih tečajeva skijaških disciplina za naprednije grupe, planirano je u narednom periodu i uključivanje određenog broja naših članova u takmičenja u alpskom skijanju koje organizuje Ski Savez BiH-a.

Aktivnosti koje se sprovode u kampovima baziraju se na saradnji sa Fakultetom za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, a plan i program rada je kreiran od strane prof. dr sc. Dževada Džibrića redovnog profesora te prodekana za nastavu navedenog fakulteta koji je ujedno i Predsjednik Skupštine Ski kluba Lukavac te jedan od instruktora.

Iz godine u godinu broj članova se povećava što nas posebno raduje kao i činjenica da svake godine pored članova koji dolaze sa naše Općine sve veći broj učesnika naših kampova dolaze i iz drugih  gradova (Tuzla, Gračanica, Sarajevo, Cazin i dr.) Škola skijanja je realizovana na planini Vlašić pod nazivom „SKI KAMP VLAŠIĆ 2017“ u trajanju od 6 dana počev od 15 januara tekuće godine.  Zahvalnost u napredku rada kluba kao Predsjednik Skupštine uputio bi ostalim članovima našeg Ski tima: prof. Damiru Ahmetoviću (predsjednik kluba), prof. Semiru Begiću, prof. Damiru Haračiću, Jasminu Hankiću te našoj instruktorici Jasmini Bojić, koji su uložili veliki trud i vrijeme da se kamp realizuje na ovom nivou, istakao je za naš portal prof. Dževad Džibrić uz napomenu da će i u narednom periodu Ski klub Lukavac imati potporu Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli kao i do sada“.

Ove godine ski kamp je održan na Vlašiću a učesnici su:

Begić Kanita, Maljanović Tarik, Imamović Benjamin, Bajrić Nadina, Bajrić Bakir, Hodžić Amela, Hodžić Nejra, Milinkić Tarik, Halilagić Azur, Kulić Mario, Hankić Azra, Hankić Elma, Džibrić Adna, Džibrić Adnan, Džibrić Edina, Suljkić Ermin, Berberović Alem, Begić Ema, Atic Adis, Hamzić Bijedić Aida, Hamzić Azra, Okić Bakir, Zaimović Mersiha, Zaimović Mersija, Tinjić Emina, Tubić Tarik, Ajanović Emil, Gegić Nejra, Ahmetović Lamija Moranjkić Bakir, Hrvanović Kenan, Halilović Vedad, Halilović Dženita, Bojić Azur, Aličehajić Dino, Bajrić Amina, Ćatić Emil, Ćatić Daris, Numanović Hamza, Dugonjić Faris, Dugonjić Bakir, Redžić Benjamin, Delić Dean, Dugonjić Irina, Ahmetović Elvisa (Lukavac), Ajkunić Tarik, Ajkunić Danis (Cazin), Musić Azer, Musić Adem (Gračanica), Imamović Edin, Imamović Ismail (Sarajevo), Ferhatbegović Adi, Muratović Ajla, Mitrović Dragana, Mitrović Saša, Omerdić Dženeta, Miraščić Ada (Tuzla)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments