fbpx

Potpisan sporazum o saradnji između Grada Lukavac i Fakulteta za tjelesni odgoj i sport UNTZ

2 min. za čitanje

Na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli, 14.02.2024. godine upriličeno je potpisivanje Sporazuma o naučno-stručnoj i pedagoškoj saradnji između Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i Grada Lukavac. Potpisivanju su pristupili prof.dr. Vlatko Šeparović, dekan Fakulteta i dr.sci. Željko Zombra, u ime gradonačelnika dr.sci. Edina Delića.   

Ciljevi ove suradnje su organiziranje edukacija sportskih istruktora i trenera iz sportskih klubova koji egzistiraju na području grada Lukavac. U strategiji razvoja sporta Grada Lukavac za period 2022 – 2027 godina, u akcionom planu koji je sastavni dio strategije, kao jedan od glavnih strateških ciljeva postavljeno je  “Unaprijeđenje razvoja sportskih vrijednosti na području općine Lukavac”, te na osnovu toga definisan je i prioritet koji se ogleda u „Povećanju broja stručnih lica osposobljenih za rad u sportu” i mjera akcionog plana, koja glasi: “Stručno osposobljavanje kadrova u sportu”.

U prvoj fazi realizacije ovog Sporazuma planirano je održavanje 4 (četiri) edukacije za sportske radnike sa područja Grada, gdje će fokus edukacije biti na pedagoškom i psihološkom pristupu u radu sa sportistima, prije svega u radu sa djecom kao i na osnovnim elementima sportskog treninga, a predavači će biti univerzitetski profesori iz navedenih oblasti.

Intenzivnija saradnja Grada Lukavac i Univerziteta u Tuzli koji je priznat i prepoznatljiv u cijeloj akademskoj zajednici, znatno će doprinijeti, ne samo njegovoj afirmaciji, već i unapređenju kvalitete obrazovnog procesa Tuzlanskog kantona.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments