fbpx

Plivači PK “Galeb GIKIL” osvojili šest medalja

1 min. za čitanje

plivaci1Na 23. međunarodnom plivačkom mitingu u Harkanju (Mađarska) učestvovao je 31 plivački klub sa ukupno 580 takmičara iz osam država. PK “Galeb GIKIL” iz Lukavca na mitingu Harkanj Šprint nastupio je sa 11 plivača koji su osvojili šest medalja.

Najuspješniji takmičar iz Lukavca u muškoj konkurenciji bio je Bakir Babović sa jednom zlatnom medaljom u trci na 50 metara prsno, te bronzanom na 50 metara kraul.
Od ženskih natjecateljki najuspješnija lukavčanka bila je Džević Sara koja je osvojila dvije bronzane medalje, i to na 50 metara prsno i 50 metara leđno.
Bronzanu medalju u trci 50 metara delfin osvojila je Lejla Osmanbegović, a u najmlađoj kategoriji najuspješnija lukavčanka bila je Amna Okanović koja je osvojila srebro u trci 50 metara leđnim stilom.
Ni rezultati ostalih plivača iz Lukavca (Hamza Skopljak, Mirza Begunić,Emir Mehić, Samra Imamović, Zerina Karić i Ilma Okanović) nisu bili nezapaženi. Za ostvarene rezultate velike zasluge pripadaju i treneru Zlatku Nuhiću.
(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)
Podijeli ovaj članak
7 komentara
Subscribe
Notify of
7 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

cestitke svima i nadamo se da cete nam se TAKO uvijek vracati sa svih takmicenja….

cestitke, cestitke, cestitke, i mi stariji prije nekih 11 godina smo donosili medalje iz Harkanja i drago mi je sto je i sad tako, “GALEB” “GALEB”

ako bog da pa opstinske vlasti prepoznaju vase uspjehe.
nekad su lukavcani jednom godisnje imali “plivacki miting”, na olimpijskom bazenu pored sode, na kojem su ucestvovali svi najbolji klubovi bivse nam drzave. tad smo im smjestaj i hranu obezbjedjivali mi lukavcani u svojim stanovima i kucama. ja se i sad sjecam gorana i tome (plivacki klub zagreb) koji su spavali i jeli kod mene i mojih roditelja.
plivanje je najzdraviji sport, i ako ni zbog cega onda, podrzite ga zbog nase djece koja se truju u nasem “najljepsem gradu u bosni”.
sretan vam dan opstine, kao i predstojeci praznik svih muslimana!

sve cestitke… tako se pliva vidi se da lukavac nije izgubio duh i nadu u plivanju samo tako nastavte i donesi te puno medalaja ne samo u lukavac vec i u bih
daj boze pa da vas prepoznaju pa da vide vase uspjehe i pomognu vam i nam u financijskim problemima jer za dobre plivace treba i dobra oprema i smjestaj na takmiccenjima i puno dodatnih treninga

Svaki sportski uspjeh koji napravi pojedinac,uvijek valja citavoj zajednici iz koje dolazi.Zato svaka cast svim ucesnicima a posebno dobitnicima medalja

ej ovaj..stvarno ste zakon…ovaj..kak se kaze ja bih pohvalila amnu o. jer mi je rodica al inace nacvijam za BiH reprezentaciju uh!pardon oni igraju ovaj sa loptom ovaj kak se kaze onaj sto se igra sa nogama ma znate…onaj ba sto se na engleskom kaze futbal a se pise football

hahha 
vidi se da si plavusa
svaka cast osvajacima medalja ali i ovima bez medalja na osvojenim mjestima