fbpx

Plivači “Galeba” otpočeli novu sezonu

1 min. za čitanje

Na Olimpijskim bazenima “Otoka” u organizaciji Gradskog kluba vodenih sportova “Sarajevo” održan je Međunarodni plivački miting “Sarajevo 2010” na kome se okupilo 420 takmičara koji su predstavljali 29 klubova iz sedam zemalja.

Najviše medalja na natjecanju osvojili su plivači “Zmaj-Alpam”-a iz Tuzle, ukupno 47, a drugi je bio PK “22. april” iz Banja Luke.

Plivačkom klubu “Galeb” Lukavac bilo je ovo prvo ovogodišnje takmičenje. Najuspješniji na takmičenju iz redova “Galeba” bili su Zerina Karić sa tri medalje, zlato, srebro i bronza, Bakir Babović osvojio sa dvije srebrene i tri bronzane medalje. Učešće na mitingu su još uzeli Asja Jaranović, Ilma i Amina Okanović, te Amar Kurtić.

(SodaLIVE.ba/RTV Lukavac)

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Jedna stvar u kojoj stalno grijesite jeste : Am(i)na Okanovic
Njeno ime je AMNA
  Cestitke Zerini i Bakiru, ali i ostalim plivačima galeba na  dobrima plasmanima i popravljenim vremenima  ( u ovu recnicu ne svrstavam Amara Kurtica i Asju Jaran-ovic  jer su njihova vremena na ovom mitingu samo pogorsana)
Zelim jos da kazem da ce se uskoro odrzati Zimsko Drzavno prvenstvo BiH u plivanju na kome ce PK GALEB  uzeti ucesce, odnosno na kojem su vec uzeli ucesce :
ZERINA KARIC:
ZLATO-100M LEDJA
            -400M MJESOVITO
SREBRO-400M KRAUL
                 200 LEDJNO
                   50M LEDJNO

BAKIR BABOVIC
ZLATO-100M PRSNO
             50M KRAUL
             200M KRAUL
SREBRO-100M KRAUL
                 200PRSNO
                   50 PRSNO

DZEJLANA REDZIC 
srebro 50m prsno

cao