fbpx

Za ugodnu vožnju do cilja: Mozzart podržao bicikliste MTB Tribe iz Lukavca

2 min. za čitanje

Vođeni sportskim duhom i ljubavlju prema jednoj od najpopularnijih aktivnosti na svježem vazduhu, entuzijasti iz Lukavca su prije tri godine osnovali MTB klub Tribe, a podrška na putu biciklističkih avantura sada im je stigla iz kompanije Mozzart.

“Dres je, pored bicikla, naša osnovna oprema i to samo govori koliko nam je bitna ova podrška. Mnogo vozimo i želimo da budemo primjetni, uvijek u dresovima sa logom našeg kluba. Mozzartu smo zahvalni na donaciji zbog koje ćemo biti još prepoznatljiviji. Čast je znati da jedna tako velika kompanija prepoznaje naš rad, što će nam dati motiv da radimo još više za promociju biciklizma, našeg grada i države”, poručuje Dino Osmanović, predsjednik MTB kluba Tribe Lukavac.

Klub je osnovan u vrijeme pandemije korona virusa kada je obavljanje većine svakodnevnih aktivnosti bilo otežano ili onemogućeno. Sve je počelo na društvenim mrežama, razmjenom ideja kako najbolje provesti dan u prirodi. Sada imaju 50 aktivnih članova i BIKE sekciju, a cilj im je da ove godine oforme i HIKE grupu.

Trenutno se biciklizmom ne bave takmičarski, već rekreativno. Obilaze i daju podršku MTB klubovima širom Bosne i Hercegovine u organizaciji raznih vožnji. Njihovi članovi su tokom cijele godine dio biciklističkih tura u svim dijelovima BiH, a redovna destinacija im je Kupres, gdje odlaze jednom godišnje na vožnju i druženje.

Osim osnivanja HIKE sekcije, u planu im je izgradnja i označavanje novih staza i izgradnja PUMP track-a u Lukavcu, te organizovanje dva događaja- BIKE KIDS i ESCAPE i dvodnevnog bike kampa Bike&Roll na kojem žele da okupe veliki broj biciklista.

Planovi su zacrtani i staze utabane, a uz vjetar u leđa od regionalnog lidera u priređivanju igara na sreću, ovi ljubitelji vožnje na dva točka sigurno će stići do svog cilja. 

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Hvala rodaku na donaciji🙂

U zdravom tijelu zdravo duh