fbpx

Omladinci treniraju za Sportske igre mladih i Börde cup 2012

2 min. za čitanje

„Sportske igre mladih“ u Tuzlanskom kantonu na programu su od 15. do 17. jula, dok se „Börde cup 2012“ u Magdeburgu igra u periodu od 01. do 02. septembra, a naša ekipa na put će krenuti 29. avgusta.

U slučaju pobjede na regionalnom takmičenju u Tuzli, naši rukometaši imaju priliku učestvovati na finalnom takmičenju u Sarajevu od 12. do 18. avgusta, a pobjednici finalnog takmičenja imat će priliku učestvovati na Međunarodnim danima Sportskih igara mladih.

Što se tiče međunarodnih nastupa naših mladih rukometaša, i ove godine, po drugi puta, ORK „Omladinac“ Lukavac na turniru u Magdeburgu učestvuje u dvije takmičarske kategorije, ‘94 godište i mlađi i 96.godište i mlađi (www.boerde-cup.de).

Do danas je poznato 14 učesnika turnira u kategoriji ‘94 godište i mlađi i 9 učesnika turnira u kategoriji 96.godište i mlađi, iz tri evropske zemlje, kojima će se u dva dana takmičenja suprotstaviti naše mlade rukometne nade.

Podsjetićemo našu javnost da je Omladinski rukometni klub „Omladinac“ Lukavac na prethodnih pet turnira osvojio jednu zlatnu medalju, tri bronzane, a prošlogodišnji turnir završio na trećoj poziciji u juniorskoj i dvanaestoj poziciji u kadetskoj konkurenciji.

Prilika je ovo da pozovemo sve one koji vole rukomet i sport uopšte, da podrže i pomognu odlazak mladih lukavačkih rukometaša u prijestolnicu njemačkog rukometa, grad Magdeburg, a također, koristimo priliku da sve potencijalne sponzore pozovemo da se obrate Upravi kluba ukoliko žele da se logo njihove firme nađe na dresovima rukometaša ORK „Omladinac“ iz Lukavca.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments