fbpx

Omladinac slavio u Tešnju

1 min. za čitanje
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv

Naša ekipa pružila je odličnu igru protiv dvostruko starijih i iskusnijih tešnjaka.

Prvo poluvrijeme okončano je neriješenim rezultatom, dok je drugo poluvrijeme prošlo u izjednačenoj igri i uz konstantno vodstvo naše ekipe sa golom dva razlike.

Deset sekundi do kraja utakmice, kod vodstva naše ekipe sa jednim golom razlike suci su dosudili 7 metara za domaćina, međutim golman „Omladinca“ Mujić Elvir odličnom je intervencijom obezbijedio sva tri boda našoj ekipi.

Kod domaćina su najraspoloženiji bili Adžamija sa 10, te Radojčić i Tucaković sa po 6 postignutih golova, dok su u redovima gostiju iz Lukavca svoj kvalitet potvrdili Mujić Edin sa 9, Hamzić sa 8, te Grahić i Pejkušić sa po 6 postignuta pogotka.

ORK“OMLADINAC“ LUKAVAC: Mujić Elvir, Imamović Haris, Mujić Edin, Redžić Jasmin, Grahić Amel, Junuzović Edin, Spahić Ešef, Suljić Damir, Huseinović Azmir, Osmanović Albin, Hamzić Arnad, Pejkušić Sulejman, Omerdić Edin, Nukić Emir.

Trener: Jahić Dževad

Naredno kolo „Omladinac“ je domaćin ekipi RK „Lukavac“.

ORK OMLADINAC

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
4 komentara
Subscribe
Notify of
4 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Sramota je da niste spomenuli makar rezultat sa sinocnjeg meče izmedju 7 Lukavac i Borca. Momci igraju Premier ligu.
Svaka čast Omladincu i ostalim sportskim kolektivima ali i odbojkaši zaslužuju koju riječ na ovom portalu.

Igra se 59. minut, tačnije još samo 20 sekundi do kraja, Omladinac ima neriješen rezultat, ali sudije dosuđuju sedmerac za Omladinac. Svu odgovornost preuzima Arnad Hamzić i nakon zvižduka poluvisokim šutem savladava golmana Tešnja. Omladinac dolazi u vodstvo!

8 sekundi do kraja, sedmerac za Bosnu, ali na golu je Elvir Mujić. Rukometaš Bosne je pucao po sredini, ali Elvir je odbranio i tako zadržao vodstvo svog kluba, a samim tim donio i pobjedu. :))))

Omladinac <3

Prije svega da cestitam ekipi Omladinca na pobjedi u Tesnju, svaka pobjeda na strani za nas Lukavcane jeste vazna. Medjutim, ne mogu da se otmem utisku, koji me vec prati neko vrijeme. Naime, zasto imam osjecaj da se na stranici sodalive.ba portala samo forsiraju rezultati i utakmice uopste, RK Omladinca. Koliko znam RK Omladinac je mladji prvoligas iz Lukavca, a pored njih imamo originalni, lukavacki klub RK Lukavac! Zasto nema rezultata i nekih fotografija sa utakmica tog kluba, nego to na sodalive.ba prodje skroz neprimjetno, odnosno o tome se uopste ne izvjestava?!
Molio bih redakciju da mi kaze koji je razlog tome, jesu li to neke zakulisne igre ili nesto drugo?! Veliki pozdrav redakciji, ali eto, imam par primjedbi, kao neko ko je igrao za RK Lukavac kad niko nije vjerovao da ce se ponovo formirati i nastupati u 1.Ligi Federacije BiH.

Pozdrav svim rukometasima s Lukavacke opcine!

Ako dozvoljavate, ja bih prokomentarisao i dosadašnji a i budući način medijskog predstavljanja našeg Kluba.
Sve što se dešava u ORK “Omladinac” Lukavac, ja kao Generalni sekretar Kluba prezentiram medijima. Dakle, sat, dva nakon svake utakmice pošaljem izvještaj našim web portalima i lokalnoj televiziji, a ponekad i drugim medijima (npr. Avaz i sl.). Lično ne očekujem preveliku brigu medija za naš rad, ako to nije prevashodno moj interes i interes dječaka koji igraju. Da bi smo se što bolje predstavili javnosti, pustili smo u rad i zvaničnu web i facebook stranicu. Veliko zadovoljstvo predstavlja mi činjenica da se svakodnevno sve više i više ljudi interesuje za naš rad i posjećuje naše portale. Smatram ili tačnije ubijeđen sam da je ovo što radimo dobro i da će iz dana u dan biti sve bolje. Na kraju, rezultati koje su dečki pokazali sve govore, a evo napominjem to su: 1 mjesto kadeti sezona 2010/11, 3 mjesto pioniri sezona 2010/11, 2 mjesto juniori sezona 2011/12 i trenutno 8 mjesto seniori kao novajlije u Prvoj ligi FBiH.