fbpx

Omladinac briljantnom igrom savladao viceprvaka

2 min. za čitanje
ORK Omladinac
ORK Omladinac

U briljantnoj igri pred domaćom publikom, rukometaši Omladinca pokazali su svoje zavidno rukometno znanje i upisali nova tri boda, ovaj puta protiv drugoplasirane ekipe na tabeli Prve lige FBiH, Sane 7, iz Sanskog Mosta. Bila je to četvrta pobjeda Omladinca u posljednih pet susreta.

Kompletan tok utakmice obilovao je odličnom igrom i dobrim potezima rukometaša i jedne i druge ekipe. Obje ekipe smjenjivale su se u vodstvu, tako da je rezultatske neizvijesnosti bilo na pretek.

Pred sami kraj ili tačnije u posljednim sekundama utakmice rukometaši Omladinca stvaraju rezultatsku prednost od dva gola razlike, tako da je utakmica okončana rezultatom 33:31.

Ponovo su u redovima Omladinca blistali Hamzić sa 10 i Mujić sa 9 postignutih golova, a u korak su ih pratili Pejkušić sa 6, odnosno Huskić sa 4 postignuta pogotka. U redovima gostujuće ekipe najviše su pružili Davidović sa 10, te Janković sa 6 postignuta pogodaka.

Rukometaši i Uprava ORK Omladinac očekuju što skoriji povratak na parket povrijeđenog Grahić Amela, obzirom da je „Graha“ jedna od bitnih karika na kojoj se zasniva igra Omladinca.

ORK „OMLADINAC“ LUKAVAC – RK „SANA 7“ SANSKI MOST 33:31

ORK“OMLADINAC“ LUKAVAC: Mujić Elvir, Imamović Haris, Mujić Edin, Redžić Jasmin, Huskić Sead, Junuzović Edin, Spahić Ešef, Suljić Damir, Huseinović Azmir, Sulejmanović Semir, Hamzić Arnad, Pejkušić Sulejman, Omerdić Edin, Nukić Emir, Ibrahimagić Orhan, Bajić Nedim.

Trener: Jahić Dževad

Naredno kolo „Omladinac“ je gost ekipi RK „Bihać“ iz Bihaća.

Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Pa šta je ovo nigdje vijesti o ligama gdje igraju Radnički i Puračić, pa ispod lige gdje su Prokosovići, Gnojnica, zakuhalo se pravo, a vi ništa ne objavljujete……..:(

Vidim i ja to, i dobro je da je to”Lukavac” potego.
Za nase drugoligase znam ,ali ne znam za Prokosovice i ostale . Znal neko nesto o tome ?

mala ispravka – što ja znam:
Bajić Nedim, a ne Edin.. 😀
Svaka čast SodaLive što sve stigne pratiti..