fbpx

OK 7 Lukavac započinje sa školom odbojke

2 min. za čitanje

Odbojka kao sport na području Lukavca egizstira od 1935 godine kada je u Lukavac, pored Breze donešena prva odbojkaška lopta na područje Bosne i Hercegovine. Tada je osnovan i prvi odbojkaški klub „Kemičar“ FSL. Kroz godine rada klub je mijenjao imena te je u takmičenjima u bivšoj državi nosio imena DTV „Partizan“, OK „Partizan“ Modrac, OK „Fabrika Cementa“ Lukavac te OK „Lukavac Plin“. Trenutačno ime kluba je 7-Lukavac koji naziv dobija nakon preranog odlaska jednog od najboljih igrača kluba 1998. godine Elmira Ele Salihovića koji je tokom karijere nosio broj 7. U njegovu čast ekipa i dan danas nosi taj naziv.

Tokom dugogodišnje historije klub je postizao izvanredne rezultate kako prijeratne tako i poslijeratne, što se tiče senioriske ekipe ali i omladinskih kategorija, kadeta i juniora. Nakon određenog vremena vrijeme je za nove nade, nove dječake koji će izrasti u ozbiljne sportiste te nastaviti dugogodišnju historiju lukavačke odbojke. U godini kada se obilježava 30 godina od prve zvanične evropske utakmice neke ekipe na gostovanju van Bosne i Hercegovine

Ad image

S obzirom na to, odbojkaški klub 7-Lukavac poziva sve zainteresirane dječake od 8 do 13 godina za upis u školu odbojke, putem navedenih opcija – telefonski, ili putem instagram i facebook stranice kluba, ili direktno na terminima treninga.

Treninzi škole odbojke su utorak i četvrtak od 17:45 h u sportskoj dvorani GEŠC u Lukavcu a trening će voditi koordinator škole, profesor Kemal Bašić uz asistenciju svojih saradnika – dugogodišnjih članova kluba.

Zašto odbojka, zašto baš OK 7-Lukavac?

Ad image

Bazirani smo na slijedećim komponentama:

  1. Osjećaj ostvarenosti u istinskim, pravim vrijednostima;
  2. Autentični duboki, suštinski i dobronamjerni ljudski kontakt,
  3. Radom ostvaren dugo čekani, zasluženi hedonizam.

Draga djeco i uvaženi roditelji, pozivamo Vas da zajedno uživamo u obavezi, odricanju i disciplini.

Minijaturni, maleni, mikro, milimetarski korak u gore pomenuta tri pravca nam sigurno neće naškoditi.

Dobrodošli u klub sa tradicijom !

Ad image

Sportski pozdrav – 7 !

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments