Održano 8. Državno prvenstvo u kajaku i kanuu

1 min. za čitanje

P8280004Proteklog vikenda je uz učešće 11 bh klubova na jezeru Modrac održano 8. Državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama, a odličan organizator bio je Kajak-kanu klub „Prokosovići“ iz Lukavca.

Svoje vještine u ovom izuzetno zanimljivom sportu promovirali su klubovi iz Brčkog, Maglaja, Jajca, Žepča, Trebinja, Zvornika, Gradačca, Gradiške, Doboja i domaćina Lukavca. Takmičenje se odvijalo u pet starosnih kategorija od mlađih kadeta do seniora i za muškarce i za djevojke.

Kao što se i očekivalo najuspješniji tim bio je „Haris Suljić“ iz Brčko Distrikta koji je prosto pomeo svoju konkurenciju ukupno osvojivši 638 bodova. Drugi je bio „Maglaj“ sa 234, a treće „Jajce“ sa 205 bodova.

Ekipa iz Brčko Distrikta je u svim kategorijama osvojila prvo mjesto, a u njihovom timu posebno je briljirala Irena Todorović koja je bila i najuspješnija takmičarka.

Učesnici su pohvalili organizaciju, a uputili su i kritiku javnim emiterima (BHT, FTV, RTRS) koji u svojim sportskim programima nisu ni spomenuli da se prvenstvo održava.

Za SodaLIVE.ba obezbijedili smo uz pomoć našeg forumaša Zizoboy i fotografije sa ovog takmičenja.

[nggallery id=28]

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
4 komentara