fbpx

Održana prva karting utrka u našem gradu

3 min. za čitanje
Takmičenje u kratingu | Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Utrke su vožene u ulici Branilaca Bosne a uz ekipu domaćina učestvovale su četiri ekipe sa više takmičara i to: AMKK “Doboj”, TUZAMK “Tuzla”, AMKK “Borac” Banja Luka i AMKK “Lukavac”.

Dino Mujkić, Haris Mehinović i Harun Škrebo | Foto: SodaLIVE.ba

Najbolji u kategoriji IV – 60. kub. bio je Haris Mehinović član AMKK “Lukavac” a slijede Harun Škrebo – AMKK “Doboj” i Dino Mujkić – AMKK “Lukavac”.

Dino Mujkić, Savan Tanasić i Milan Kremenović | Foto: SodaLIVE.ba

Najbolji u klasi IV bio je Savan Tanasić član AMKK “Borac” Banja Luka a slijede Milan Kremenović – AMKK “Borac” Banja Luka i Dino Mujkić – AMKK “Lukavac”.

Milan Tanasić, Emir Fatušić i Amir Junuzović | Foto: SodaLIVE.ba

Najbolji u klasi V bio je takmičar AMKK “Lukavac” Emir Fatušić a slijede Amir Junuzović – AMKK “Lukavac”, Savan Tanasić – AMKK “Borac” Banja Luka i Milan Kremenović – AMKK “Borac” Banja Luka.

Milan Kremenović, Savan Tanasić i Dino Mujkić | Foto: SodaLIVE.ba

Najbolji u klasi IV – Seniori bio je takmičar AMKK “Borac” Banja Luka Savan Tanasić a slijede Dino Mujkić – AMKK “Lukavac” i Milan Kremenović – AMKK “Lukavac”.

Savan Tanasić, Azur Mehić i Emir Fatušić | Foto: SodaLIVE.ba

Najbolji u klasi V – Seniori bio je takmičar Azur Mehić član AMKK “Borac” Banja Luka a slijede Emir Fatušić – AMKK “Lukavac” i Savan Tanasić – AMKK “Borac” Banja Luka.

AMKK Lukavac najbolje plasirani klub na takmičenju | Foto: SodaLIVE.ba

Najbolji plasman AMKK “Lukavac”, AMKK “Borac” Banja Luka i AMKK “Doboj”. Najbrži krug odvezao je Savan Tanasić član AMKK “Borac” Banja Luka sa vremenom od 32.410 sec.

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

Posjetiocima su predstavljeni automobili i takmičari Auto moto kluba Lukavac:

Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba
Foto: Dino Osmanović/SodaLIVE.ba

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
12 komentara
Subscribe
Notify of
12 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Drugi put najavite prije nego zatvorite cijelu ulicu , da su barem stavili neki znak … ma nista novo za nas .
Jos uz to sve voze amateri hehehe a djecici naravno svaka cast , bolje su vozili od starijih 😉
Mislim da je ovo bio cisti promasaj, publike nije bilo…
a to je zato sto nije bilo nikakve najave i ko je gledao nije bio odusevljen nego bi kroz par minuta otisao…

Pozdrav

Pa prva nije definitivno, ja se sjecam kad se vozio karting tamo kod VF-a onom jednosmjernom ulicom ne znam tacno koje godine ali je podavno bilo.
A moje licno misljenje je da su ga mogli voziti negdje drugo a ne da ulicu zatvore radi formulica, to samo kod nas ima.

Nije da ima samo kod nas…Monako ima formulu koja se vozi po citavom gradu…..nije nas nista kostalo nije se ulaz placao sjeo u bosnu popio sok kad mi je omrzlo otiso kuci i sta se tu ima sad kritikovat…kome se ne svidja nije morao doci i tacka…p.s.ne znam kol'ko je kostalo opstinu,al vidim da je Junuzovic vozio sigurno je on dao neke pare..pozz

prva sigurno nije jer sam ja bio redar kad je održana prva karting utrka od arkade do hotela 2001 godine mense meščini. malo cirkusa u gradu nije na odmet ipak je bilo kristi ako nista bar za kafice i ascinice.

Niti jedan događaj nije prošao bez nečijeg, ne bih rekla negativnog već više-zlonamjernog,možda bolje pakosnog kometara :S svaka čast organizatorima, pravo osvježenje u gradu. U ovih par dana dok je trajao program obilježavanje dana opštine, grad je živnuo, bilo je po nešto za svakoga. Dino, fotografije su odlične, naročito prve dvije 🙂

Lijepo je ovo sto se desilo u gradu, samo da je najavljeno prije. Nisam bio, nisam znao da ce ovo biti. Nadam se da ce sljedeće godine biti bolje, sa više takmicara, gledalaca i zahtjevnijom stazom 🙂

Ovo je super,makar je neki sport i ljudi se zanimaju za to 🙂

Lijepa manifestacija,steta sto nije bilo vise takmicara al nadam se da ce se to popravit do sledece godine,grad nam je ionako mrtav…

Golac je naj jaci…sine sa srecom sa tom alficommm…

Golac je najludji lik kojeg sam upoznao,momak zna da vozi…

Paradoks: Sta da ti kazem, zivim u Lukavcu od svog rodjenja…ima godina i prozor mi gleda pravu na trg, tako da sam 24h mogao da pratim trke.
Da nisi ti druze mozda sisao u grad jer cim tvrdis kako je bilo svijeta u kaficima, na ulici… mislim da si ti bio u prolazu. hehehe svaki dan kafici budu puni, da si lukvcan znao bi ;)i ako je ovo tebi bilo mnogo svijeta stvarno mi te zao…ali ajde nek je vama desetorici bilo dobro hehehhee
Doduse i mi smo se zabavili , najvise smo se smijali autima heheh, kod nas kad se ulazi u krivinu ide se malo naprijed pa malo u rikverc hehehehe jesu li oni kad vidjeli kako se okrece pod rucnom?! Ako to nije bio promasaj *ebiga onda …. Uzeli turirati pa to mozemo cuti svaki vikend kad se “nasi” napiju pa se prave frajeri … Moja zena zna da okrene pod rucnom a oni “profesionalci” ne znaju…ma ne sigurno im nisu dali ili je bilo opasno .
Djecica su ok, najbolji 🙂 ali ostatak …..

Te gluposti pricaj nekom drugom nije bilo svijeta. Kakav ti i Lukavac ti u Lukavac sidjes samo kad treba u dom zdravlja il na pijacu zato nemoj nista govorit. Puno je svijeta bio na trgu pogotov dan prije kad su bile probe a i na dan trke, pred kraj se svijet raziso a dotad je bilo puno malo si trebo samo pogledat kafice po trgu i vidio bi da su puni,al posto si u prolazu samo onako krajem oka pogledo nemoj gluposti pricat i pljuvat po ljudima i govorit da je ovo promasaj bio,vrati se odakel si doso jer iz lukavca nisi,vama niko nemoze ugodit. Svaka cast organizatorima ovo je bilo odlicno barem nesto nek se desava u gradu nesto novo.