fbpx

Održan prvi “10” kup

1 min. za čitanje
Škola fudbala 10 Lukavac

Na turniru je učestvovalo 8 ekipa i to: “Roda” Tuzla, Sloboda Tuzla, Zvijezda Gradačac, Budućnost Banovići, ”Trijumf” Gradačac, ”Winners” Tuzla, ”Eurogol” Živinice i domaća ekipa “10″ Lukavac.

Nakon odigranih utakmica, finale su igrali Budućnost Banovići i Zvijezda Gradačac. U veoma zanimljivoj utakmici, pehar za prvo mjesto odnijela je ekipa iz Banovića, koja je na turniru imala sve pobjede. Domaća ekipa je nažalost završila na 6. mjestu, ali je pružala odlične partije i jednostavno mališani nisu imali sreće.

Pehari za najbolje

Titulu za najbolje pojedince odnijeli su: Fejzić Mahir (Najbolji Golman), Behrić Ahmed (Najbolji strijelac sa 6 pogodaka) te Hasić Ajdin (Najbolji Igrač).

Zajednička fotografija

Treba istaknuti da organizator, Škola fudbala “10″ Lukavac, trenutno broji 60 polaznika uzrasta od 6 do 12 godina. U veoma kratkom vremenu polaznici škole postigli su zapažene rezultate na turnirima širom BiH a redovni su gosti na turniru “Diesel Cup” koji se održava svake godinje u Štutgartu.

Medijski pokrovitelj Prvog turnira bio je Lukavački info portal | SodaLIVE.ba

ŠF 10 Lukavac

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Svaka čast organizaciji turnira,jer je zaista bila na viskom nivou.Takođe svaka čast domaćoj školi i sponzoru jer stvarno rade sve da očuvaju ovo malo fudbala što ima u Lukavcu.Imamo puno kvalitetne djece i nadam se da ćemo i mi iz Lukavca jednom imati Džeku,Ibiševića,Rahimića…pozdrav 🙂