fbpx

Održan 8. međunarodni karate turnir “Lukavački patak 2009”

2 min. za čitanje

KarateU povodu obilježavanja Dana općine Lukavac, jučer je u organizaciji karate kluba “Lukavac-Reweus” održan osmi po redu međunarodni karate turnir “Lukavački patak 2009”. Učešće na turniru uzele su  22 ekipe iz BiH i Srbije sa preko 250 takmičara.
Najuspješniji klub na turniru bila je ekipa “Lukavac-Reweus” sa ukupno osvojenih 56 medalja i to 22 zlatne, 20 srebrenih i 14  bronzanih. S obzirom da je organizator odlučio da kao domaćin ne ulazi u utrku za najbolji klub, pobjednički pehar uručen je drugoplasiranoj ekipi „Sensei” Turija koja je osvojila ukupno 49 medalja i to 13 zlatnih, 22 srebrene i 14 bronzanih. Pehar za najbrojniju ekipu dodjeljen je karate klubu „Viktorija” iz Žepča.

Za najuspješniju takmičarku turnira proglašena je Lejla Arapčić iz karate kluba “Lukavac-Reweus”. Lejla je osvojila  4 zlatne i 3 bronzane medalje. Za najuspješnijeg takmičara proglašen je Amir Ejubović, također iz kluba “Lukavac-Reweus” sa osvojene 4 zlatne medalje.

Da je ekipa “Lukavac-Reweus” apsolutni pobjednik na turniru pokazuju i rezultati iz apsolutne kategorije koja se radila za novčanu nagradu. U ovoj kategoriji, kod muškaraca nagradu je osvojio Denis Kurtić a kod djevojaka Alma Atić, svi iz karate kluba “Lukavac-Reweus”.

Ono po čemu je ovaj turnir specifičan jeste da je to izborni turnir za predstojeći Svjetski kup koji će se u mjesecu novembru održati u Subotici i na kojem su učešće potvdile 22 zemlje iz cijelog svijeta.

Treneri i uprava KK “Lukavac-Reweus” svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti upućuju iskrene čestitke povodom ramazanskog Bajrama.

(SodaLIVE.ba)

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Cestitam Amire, samo tako nastavi svaka cast!

Da li ima vise slika sa ovog turnira ? Ako ima, nabacite na site ! 😀