fbpx

Odbojkašice u gostima savladale prvoplasiranu ekipu Goražda

2 min. za čitanje
ŽOK Goražde - ŽOK Lukavac

Naše odbojkašice su odličnom igrom dozvolile domaćoj ekipi pobjedu u samo jednom setu i završile utakmicu rezultatom 1:3, po setovima 25:27, 25:22, 20:25, 20:25.

Napomene radi, Lukavački klub već duže vrijeme ima finansijskih problema ali uspjeva opstati a svaka utakmica igra se sa dozom neizvjesnosti. Klub je nedavno napustila i Amra Nezirović koja je dala veliki doprinos u jesenjem dijelu prvenstva.

Kako saznajemo, razlog ostavke Amre Nezirović je sukob sa igračicama koji je nastao nakon tri poraza od ekipa koje se bore za opstanak. Na mjesto privremenog trenera postavljena je Kišić Murisa. Sada je prevaziđena rezultatska kriza jer je naš tim u nizu savladao ekipu Čapljine koja je na trećem i prvoplasiranu ekipu Goražda.

Na zahtjev podpredsjednika kluba, objavljujemo i originalni dopis:

Obavjestajem vas da je ŽOK LUKAVAC  pobijedio prvoplasiranog ŽOK
GORAŽDE koji je veliki kandidat za ulazak u Premier ligu i sa do sada
jednom izgubljenom utakmicom sa rezultatom
OK Goražde – ŽOK Lukavac 1 : 3 (90:99) (25:27 25:22 20:25 20:25)
Napomena
Klub se nalazi u finansijskim problemina vec citavo ovo prvenstvo 2010/2011.g.  što je poznato Lukavačkoj javnosti , ali uspjeva opstati bar do sada a nadam se i ove preostale utakmice do završetka prvenstva. Klub je napustila i trener Amra Nezirović koja je dala veliki doprinos u jesenjem dijelu prvenstva ,  igraćice i trener od prevelike želje da nastave sa pobjedama i u proljetnom dijelu prvenstva  su izgubile tri utakmice sa klubovima koji su na začelju tabele te je došlo do nesuglasica na relaciji trener igračice što je rezultiralo ostavkom trenera. Uprava kluba je  imenovala  privremenog trenera Kišić Murisa dok se ne nađe adekvatan trener za klub.  Sad je situacija stabilnija što se da viditi iz postignute dvije pobjede protiv ČAPLJINE koja je na trećem mjestu i GORAŽDA koji je na prvom mjestu.

(SodaLIVE.ba)

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
9 komentara
Subscribe
Notify of
9 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Amra Nezirovic je napustila mjesto trenera zbog sukoba sa upravom, a ne zbog sukoba s igracicama .. Odbojkasice ZOK Lukavac zasad nemaju trenera.Kisic Muris je clan uprave , uopste nije privremeni trener,a odbojkasice su utakmicu protiv Capljine i Gorazda dobile bez vodstva trenera. 🙂

Ja stvarno ne znam ko daje ovake neistinite informacije o stanju ZOK-a Lukavac. Mi uopste nemamo sukoba s bivsim trenerom, to je između uprave i trenera jer tatine i mamine mjezimice ne mogu podnijeti da im djeca na klupi sjede, a bas nam je drago da ovim putem mozemo saznati da uopste imamo trenera,nek ste nam javili.
Kisic Muris uopste nije trener, prethodna dva kola nastupale smo bez trenera i tako ce ostati do kraja sezone, a tek u narednoj sezoni mozemo ocekivat adekvatnog i strucnog trenera.

Izgleda da bi i odbojkasi bili prvaci bez trenera

potpuno se slazem sa nm.odbojkasi imaju odlicnu ekipu i ikebanu na klupi umjesto trenera,a djevojke i ne gledam bas cesto da bi mogao reci sta je u pitanju,ali svadje ne vode nicemu.iskreno se nadam da cemo i musku i zensku ekipu u dogledno vrijeme gledati na premijerligaskim parketima,ali ako ovako nastave,ni jedni ni drugi nece biti premijerligasi sledece sezone…….

Ima E.B. on je BAS profesionalan strucnjak je, nema ga jaceg u drzavi,nek vam bude trener,nek i vas pokrade onda mozete bocanja igrat hahaha 😀

Baš, nadam se da će se uspjet dogovorit, inače djevojkama svaka pohvala…

Ni ovaj predsjednik ne zna pravo stanje u klubu cim moze iznijet ovako misljenje,nije ni cudo jer ga nikad nema ni na treninzima ni na utakmicama.

Ni ovaj predsjednik ne zna pravu situaciju,a kako bi uostalom i znao kad nikad nije ni na treninzima ni na utakmicama.

Sta ti ono rece odbojkasice….dobijel se kad kakvih para ?