fbpx

Zagreb: Odličan nastup odbojkašica ŽOK “Smeč” Lukavac

2 min. za čitanje

Bio je ovo četvrti  nastup naših mladih odbojkašica na ovom turniru. Nakon prošlogodišnjeg četvrtog mjesta, ove godine naše su odbojkašice zauzele 7 . mjesto u konkurenciji 15 ekipa iz Hrvatske, Slovenije i BiH.

Ekipe učesnice na ovom turniru su bile podijeljene u četiri grupe.

slika 2 uz prilog

Naša ekipa je igrala u grupi C, sa ekipama Ljubljana (SLO), Sisak (HRV) i Đakovo (HRV),  gdje je sa jednim porazom i dvije pobjede zauzela drugo mjesto.

U borbi za plasman protivnice su bile ekipe Zagrebačke županije, Zagreba i Makarske koje su osvojile druga mjesta u svojim grupama.

Konačan plasman na sedmo mjesto je zapažen uspjeh naših mladih odbojkašica u vrlo jakoj konkurenciji ekipa iz okruženja.

U sastavu naše ekipe su nastupile i četiri igračice OK “Panteri” iz Doboja, sa kojom naš klub duže vrijeme ima dobru saradnju.

Ovim plasmanom, naše mlade odbojkašice su pokazale da se na njih može računati i da kvalitetom ne zaostajemo mnogo u odnosu na ekipe iz okruženja.

Treba dodati, da je ovo bio i ugodan izlet za naše djevojčice, a dvodnevni boravak u Zagrebu je iskorišten i za razgledavanje  grada i druženje sa novim sportskim prijateljima.

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Melika Dautović, Aida Muratović, Valentina Tunjić, Dženita Merdanović, Hanka Dugić, Dženita Dugić, Ena Likić, Marija Mihajlović, Marina Radić, Violeta Ilić i Ana Karać,  trener ekipe Melisa Osmić.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments