fbpx

Svi u Dvoranu, Smeč piše historiju!

3 min. za čitanje

Sportska dvorana u Lukavcu će sutra 14. aprila (subota) u 19,00 sati biti mjesto historijskog meča za lukavačku odbojkašku scenu. Odbojkašice lukavačkog Smeča su proteklog vikenda nadigrale istoimenu ekipu iz Širokog Brijega sa 3:0, u prvoj utakmici finala play-off Superlige Federacije BiH, a sutra će biti odigrana revanš utakmica.

Naše su odbojkašice pod vodstvom Saida Hasanbegovića, u prvoj finalnoj utakmici pokazale da su u ovom trenutku kvalitetnije, a 18. pobjedom u nizu samo žele potvrditi status najboljeg tima Superlige Federacije BiH. Lukavačke odbojkašice u ovaj susret ulaze sa velikom prednošću iz prve utakmice i samo jedan set ih dijeli od odbojkaške Premijer lige.

Jasminka Valjevac
Jasminka Valjevac

“Jako sam ponosna na čitav kolektiv,od uprave do igračica, sto smo došli na korak do ostvarenja našeg cilja. Smatram da smo vrijedno radili za ovo veliko finale i da smo potpuno spremni za sutrašnju utakmicu. Iako nam je dovoljan samo jedan set da ostvarimo ulazak, mi ćemo dati sve od sebe da još jednom pobjedom krunišemo sve ovo i ostanemo neporaženi ove godine.  Pozvala bih sve ljubitelje odbojke da nas u subotu podrže, da lukavačku žensku odbojku zajedno vratimo tamo gdje i pripada, na sami vrh!” – istakla je u razgovoru za naš portal Jasminka Valjevac, pomoćni trener i trener omladinskih kategorija ŽOK “Smeč” Lukavac.

Zdrava i pozitivna atmosfera u posljednje vrijeme oko ŽOK „Smeč“ Lukavac odrazila se i na rezultate, a “smečerice” su dobrim igrama privukle veliku pažnju sportske javnosti. Kvalitetnim i predanim radom ŽOK Smeč je postao zdrav kolektiv, čiji rezultat na terenu zaokružuje organizacioni oporavak kluba. Potpredsjednik kluba Samir Džambić je, u razgovoru za naš portal poručio je:

“Ovo je rezultat predanog rada i iskrenog pristupa klubu, kao i obavezama koje klub sa sobom nosi. Djevojke će na terenu sigurni smo pokazati da zaslužuju Premijer ligu, a ja se nadam da će Lukavac stati uz ove djevojke. Svi zajedno smo napravli veliki posao i kreirali lijepu sportsku priču, koju sutra želimo zaokružiti slavljem.”

Ulaz je besplatan, a igračice i uprava kluba pozivaju građane Lukavca da im svojim dolaskom daju podstrek za novu pobjedu. Smeč je ove godine najljepša lukavačka priča. Svi u Dvoranu, subota 19:00!

Podijeli ovaj članak
2 komentara
Subscribe
Notify of
2 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Veliko BRAVOOOOOOOOOOOOOOO, lukavacke djevojke !!!!!

To Lukavac zasluzuje.Djevojkama i Trenerima sa upravom Hvala za veliku radost. Namik Brada