fbpx

Odbojkašice ŽOK “Smeč” obezbijedile nastup u doigravanju

3 min. za čitanje

U nedjelju je odigrano pretposlednje kolo Superlige FBiH u odbojci za žene-grupa sjever, u kojoj je OK „Maglaj“ dočekala ekipu ŽOK „Smeč“  iz Lukavca.

Odbojkašice iz Lukavca su nastavile pobjedonosni niz, te sa gostovanje donijele nova vrlo važna 3 boda.

Domaće odbojkašice su samo tokom prvog seta uspjele donekle parirati puno kvalitetnijoj ekipi iz Lukavca. Nakon nervoznog početka i nekoliko izjednačenja sredinom seta, ekipa ŽOK “Smeč” se uspjela “odlijepiti” za konačnih 18:25 na kraju prvog seta.

U drugom i trećem setu  odbojkašice  ŽOK “Smeč” Lukavac su pokazale da su trenutno kvalitetniji protivnik,  ni jednog trenutka ne dovodeći u pitanje konačni ishod.

Rezultat na kraju drugog seta je bio 10:25, a u trećem setu su gostujuće igračice domaćoj ekipi prepustile samo 13 poena za konačnih 13:25.

Konačan rezultat  OK “Maglaj” – ŽOK “Smeč”  0:3 (18:25, 10:25 i 13:25)

Ovom pobjedom ekipa ŽOK “Smeč” se učvrstila na drugoj poziciji prvenstvene tabele sa tri boda prednosti ispred ekipe ŽOK “Gračanica-Fortex”,  koja je u ovom kolu poražena od ekipe OK “Bihać”, čime su Lukavačke odbojkašice kolo prije kraja prvenstva obezbijedile plasman u doigravanje za prvaka Federacije BiH, odnosno plasman u Premijer ligu BiH.

Za ekipu ŽOK “Smeč” su nastupile: Jasminka Valjevac-kapiten ekipe, Renata Kešina, Melika Dautović, Merima Tokić, Ines Imamović, Almina Turkić, Amra Džambić, Džana Karić, Valentina Tunjić, Ena Likić i Elma Fetić, trener ekipe Hamid Subašić, pomoćni trener Said Hasanbegović

U poslednjem kolu, odbojkašice ŽOK “Smeč” narednog vikenda dočekuju ekipu OK “Vitez”, u susretu koji će se igrati sa prestiž, imajući u vidu da rezultat iz tog susreta neće uticati na konačan plasman na tabeli, nakon čega slijedi doigravanje.

U polufinalu play-off prvenstva Federacije BiH za odbojkašice, kao drugoplasirana ekipa grupe sjever, odbojkašice ŽOK “Smeč” će igrati dvomeč sa prvoplasiranom ekipom iz grupe jug.

Drugi polufinalni par čine prvoplasirana ekipa grupa sjever i drugoplasirana ekipa iz grupe jug.

Prema sadašnjem stanju na tabeli polufinalni parovi su ŽOK “Smeč” Lukavac – SOK “Mostar”  i OK “Bihać” – HŽOK “Smeč” Široki Brijeg.

Pobjednici polufinalnih susreta će igrati dvije finalne utakmice za plasman u Premijer odbojkašku ligu BiH.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments